Γενικά

Στην κορυφή του κόσμου ο Πέτρος Γκαϊδατζής στο Άμστερνταμ!

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, κατακτώντας το χρυσό στο σκιφ ελαφρών βαρών με εντυπωσιακή εμφάνιση και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του!
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τεράστια ημέρα για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, με τον Πέτρο Γκαϊδατζή να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να κατακτά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο σκιφ ελαφρών βαρών. Λίγους μήνες μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε ξανά την κλάση του, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Γκαϊδατζής ξεκίνησε με σταθερό ρυθμό, είδε τον Γερμανό Φάμπιο Κρες να παίρνει αρχικά προβάδισμα, αλλά δεν πτοήθηκε. Κάλυψε γρήγορα τη διαφορά και στα 750 μέτρα πέρασε μπροστά, ανοίγοντας απόσταση που δεν μπόρεσε να καλύψει κανείς. Με χρόνο 6:47.77 τερμάτισε πρώτος με καθαρή υπεροχή, χαρίζοντας στα ελληνικά «κουπιά» το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Ουρουγουανός Φελίπε Κλούβερ Φερέιρα με 06:51.50, ενώ το χάλκινο πήγε στον Μεξικανό Αλέξις Λόπες-Γκαρσία με 06:52.06. Ο Κρες, που είχε κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση, έμεινε τελικά εκτός βάθρου.

Λίγη ώρα πριν από τον θρίαμβο του Γκαϊδατζή, η Ελλάδα είχε ήδη ανέβει στο βάθρο: Οι Γαβριέλα Λιόλιου και Λίλα Μουρατίδου κατέκτησαν το ασημένιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, προσφέροντας το πρώτο από τα δύο μετάλλια της ημέρας για την ελληνική αποστολή.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x