Γενικά

Τα διπλά των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

Όριο υπάρχει και στον αριθμό των διπλών. Έτσι στο διπλό μικτό δεν θ' αγωνιστούν όλοι οι αθλητές μας διότι η ελληνική αποστολή μπορεί να εμφανίσει μέχρι δύο ζευγάρια.

Έγιναν γνωστά και τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου. Στις αρχές της εβδομάδας και την επιστροφή των εθνικών μας ομάδων στις προπονήσεις είχαν ανακοινωθεί οι 7 αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τα γαλανόλευκα χρώματα στη Βαυαρία κι εσχάτως ξεκαθαρίστηκαν και όλα τα διπλά με τους διεθνείς μας. Η Κατερίνα Τόλιου είναι η μόνη, που θα έχει παρτενέρ από το εξωτερικό και συγκεκριμένα τη Ρέιτσελ Μορέ από την Ελβετία. Θυμίζουμε ότι στην κορυφαία διοργάνωση θα πάρουν μέρος επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ελισάβετ Τέρπου. Οι 4 αθλητές και οι 3 αθλήτριες αποτελούν το όριο των συμμετοχών για τη χώρα μας και υπάρχει η εξήγηση.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προβλέπει μάξιμουμ αριθμό αθλητών και αθλητριών για κάθε χώρα λαμβάνοντας υπόψη την κατάταξή της στο περσινό αντίστοιχο event για το αγώνισμα του ομαδικού. Γενικά το όριο είναι έως 5, ενώ για την Ελλάδα, που το 2021 στη Ρουμανία είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων (και κατετάγη στις θέσεις 17-24) ήταν κανονικά 3 άνδρες και 3 γυναίκες. Η μία επιπλέον συμμετοχή στους αθλητές προέκυψε χάρη στον Γιάννη Σγουρόπουλο. Η προκήρυξη του θεσμού ορίζει επιπλέον θέσεις με βάση τους πρώτους του απλού στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών και ο Ελευσίνιος άσος, που είχε κατακτήσει στο Βέλγιο το χρυσό μετάλλιο, την εξασφάλισε για την Ελλάδα.

Όριο υπάρχει και στον αριθμό των διπλών. Έτσι στο διπλό μικτό δεν θ' αγωνιστούν όλοι οι αθλητές μας διότι η ελληνική αποστολή μπορεί να εμφανίσει μέχρι δύο ζευγάρια.

Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Γ. Κωνσταντινόπουλο και ο Σταματούρος με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο. Στο διπλό γυναικών το ελληνικό ζευγάρι συνθέτουν η Τέρπου με την Παρίδη.

Η Τόλιου ήταν στη λίστα με τις αθλήτριες, που αναζητούσαν συμπαίκτρια. Της έγινε πρόταση από την Ελβετία, τη δέχτηκε κι έτσι δηλώθηκε με τη Ρέιτσελ Μορέ, η οποία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο νούμερο 113 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο διπλό μικτό τα ελληνικά δίδυμα είναι Κ. Κωνσταντινόπουλος/Τέρπου και Γ. Κωνσταντινόπουλος/Τόλιου.

Οι εθνικές μας ομάδες συνεχίζουν τις προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την επόμενη βδομάδα θ' αναχωρήσουν για δυνατά προπονητικά καμπ στην κεντρική Ευρώπη, εν όψει Μονάχου. Οι άνδρες θα πάνε στην Ουγγαρία και οι γυναίκες στην Τσεχία (και τα δύο καμπ στο διάστημα 31-07 έως 07/08).

Τέλος, η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, που θα γίνει στο Σεράγεβο από τις 24 μέχρι τις 28 Αυγούστου, απλά δεν έχει βγει ακόμα η αποστολή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x