Γενικά

Παραμένει στη φυλακή ο Πιστόριους

Απορρίφθηκε σήμερα (31/03) από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους, που από το 2017 εκτίει ποινή φυλάκισης για φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Απορρίφθηκε σήμερα από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους, που από το 2017 εκτίει ποινή φυλάκισης για φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μέσα στο σπίτι τους στην Πρετόρια το 2013.

Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας καταδικασμένος, μπορεί να αποφυλακισθεί υπό όρους μόλις παρέλθει το ήμισυ της ποινής του και ο Πιστόριους δικαιούται από τον Ιούλιο του 2021 να επωφεληθεί από προσαρμογή της ποινής του.

Η αίτησή του ωστόσο σήμερα απορρίφθηκε και παραμένει στη φυλακή.

Ο «Blade Runner», όπως ήταν το προσωνύμιο του (σ.σ. ο δρομέας με προθέσεις λεπίδας άνθρακα), συνελήφθη το 2023, κρίθηκε ένοχος, καταδικάσθηκε το 2014 πρωτοδίκως μόλις σε πενταετή φυλάκιση και - μετα από 3 χρόνια νομικής πάλης - τελικά, το 2017, το Ανώτατο Εφετείο καταδίκασε τον Πιστόριους σε 13 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x