Γενικά

Νικηφόρος Αρβανίτου: Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συμμετοχή μας στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

Ανακοινώθηκε και η Εθνική Κύπρου με τον περυσινό νικητή της φανέλας των βουνών Ανδρέα Μιλτιάδη!

Η σύνθεση της Ελλάδας για τον Γύρο: Αρβανίτου-Γιαννούτσος-Δράκος-Ηλίας-Τζωρτζάκης-Vila, με αναπληρωματικούς Δούζα, Κορτσιδάκη και Ζέγκλη

Ανακοινώθηκε και η Εθνική Κύπρου με τον περυσινό νικητή της φανέλας των βουνών Ανδρέα Μιλτιάδη!

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αθλητών που απαρτίζουν τις δύο Εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 (15-19 Μαϊου), της Ελλάδας και της Κύπρου!

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

- Νικηφόρος Αρβανίτου (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)
- Μιλτιάδης Γιαννούτσος (ΑΙΟΛΟΣ)
- Νικόλαος Μιχαήλ Δράκος (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)
- Περικλής Ηλίας (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)
- Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΤΑΛΩΣ)
- Emiliano Vila (ASPTT Nancy)

Αναπληρωματικοί

- Διονύσης Δούζας (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)
- Μιχαήλ Κορτσιδάκης (ΤΑΛΩΣ)
- Νικόλαος Ζέγκλης (Π.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

Νικηφόρος Αρβανίτου: «Με πνεύμα ομαδικότητας & full επίθεση»

«Αυτή είναι η 3η διαδοχική συμμετοχή μου στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και για τον λόγο αυτό, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για την σημαντικότερη εγχώρια ποδηλατική διοργάνωση. Μεγάλη χαρά μου δίνει και το γεγονός ότι θα αγωνιστώ παρέα με εξαιρετικούς και έμπειρους αθλητές, με τους οποίους τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε μαζί και έχουμε αναπτύξει ένα πολύ όμορφο κλίμα, με κυρίαρχο στοιχείο την ομαδικότητα. Μέσα από το τελευταίο, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Εθνική μας Ομάδας και πιστεύω να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας»!

Η Εθνική μας στη φετινή σεζόν

Μέχρι τώρα, μέσα στο 2024, η Εθνική Ελλάδας έχει πάρει μέρος σε τέσσερις διεθνείς αγώνες. Η σεζόν ξεκίνησε στο Τοur of Sharjah (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), όπου οι Αρβανίτου, Δράκος, Γιαννούτσος, Σούλιος, Μούτσιος και Δούζας, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, τερματίζοντας στην 11η θέση της ομαδικής κατάταξης. Επιπροσθέτως, είχε δύο ποδηλάτες στην πρώτη 10άδα της κατάταξης του καλύτερου νέου αθλητή (5ος Δράκος, 7ος Αρβανίτου), ενώ κατάφερε να πάρει έναν τερματισμό στην πρώτη δεκάδα, στο εναρκτήριο ετάπ.

Στη συνέχεια, η Εθνική μας πήρε μέρος στους τρεις διεθνείς αγώνες της Ρόδου, ολοκληρώνοντας την εκεί παρουσία της με τη συμμετοχή στον International Tour of Rhodes. Ο Περικλής Ηλίας είχε το καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη (37ος), ενώ είχε και τον καλύτερο τερματισμό σε ετάπ για την ελληνική αποστολή, όντας 5ος στον εναρκτήριο πρόλογο ατομικής χρονομέτρησης. Ακολούθησαν ο Νίκος Δράκος (58ος), ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (62ος), ο Νικηφόρος Αρβανίτου (96ος) και ο Διονύσης Δούζας (107ος).

Στους άλλους δύο αγώνες στο Νησί των Ιπποτών, ξεχώρισαν η εμφάνιση του Γιώργου Μπούγλα, που ολοκλήρωσε τον διήμερο γύρο Visit South Aegean Islands στη 14η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς και η 10η θέση του Νίκου Δράκου στο Γκραν Πρι Ρόδου.

Η Εθνική ομάδα της Κύπρου

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ανέστης Κουρμπέτης, κατέληξε στους ποδηλάτες που πιστεύει ότι έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Εκτός από τον προπονητή, την αποστολή θα συνοδεύσει ο Έφορος Εθνικών Ομάδων, Σταύρος Γεωργίου.

Την αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

- Ανδρέας Μιλτιάδης
- Χριστόδουλος Άχας
- Γιώργος Κούζης
- Αλέξανδρος Ματσάνγκος
- Κωνσταντίνος Παυλίδης
- Bogdan Zabelinskiy

Τα αποτελέσματα του 2024

Μέχρι στιγμής, στη φετινή σεζόν, η Εθνική Κύπρου συμμετείχε σε δύο διεθνείς αγώνες, επί ελληνικού εδάφους, στη Ρόδο. Στο Γκραν Πρι Ρόδου (1.2 κατ.), ο Ανδρέας Μιλτιάδης είχε το καλύτερο πλασάρισμα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο μαζικό σπριντ.

Στον Διεθνή Γύρο Ρόδου που ακολούθησε, ο 27χρονος ποδηλάτης της Terengganu Cycling Team εγκατέλειψε εξαιτίας ενοχλήσεων που αποκόμισε έπειτα από πτώση και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης. Ο Γιώργος Κούζης τερμάτισε στην 76η θέση, ο Κωνσταντίνος Παυλίδης στην 84η και ο Αλέξανδρος Ματσάνγκος στην 108η.

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Γύρου Ελλάδας 2023

Κάτι παραπάνω από θετική κρίνεται η παρουσία της Εθνικής Κύπρου στην περσινή διοργάνωση. Στη γενική κατάταξη, ο Ανδρέας Μιλτιάδης πήρε την 6η θέση έπειτα από μία εξαιρετική προσπάθεια, ενώ κατέκτησε και τη φανέλα των βουνών με 26 πόντους, μέσα από την παρουσία του δύο φορές στο βασικό ξεκόλλημα.

Το καλύτερο επιμέρους πλασάρισμα ήρθε στο Ηράκλειο, στον πρόλογο ατομικής χρονομέτρησης της έναρξης, με τον Μιλτιάδη να παίρνει την 4η θέση, 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Άαρον Γκείτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x