Πόλο

Η ''αυτοκρατορία'' αντεπιτίθεται

Εθνικός και Πάτρα συνθέτουν το ζευγάρι του 6ου Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών. Οι "κυανόλευκοι" επικράτησαν άνετα του Ολυμπιακού με 11-9 ενώ αντίθετα η Πάτρα πήρε δύσκολα το εισιτήριο για τελικό και...Len Trophy επικρατώντας του Παλιού Φαλήρου με 10-8. Την Κυριακή στις 16:00 ο μεγάλος τελικός. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και Θεσσαλονικέων.

Εθνικός και Πάτρα συνθέτουν το ζευγάρι του 6ου Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών. Οι "κυανόλευκοι" επικράτησαν άνετα του Ολυμπιακού με 11-9 ενώ αντίθετα η Πάτρα πήρε δύσκολα το εισιτήριο για τελικό και...Len Trophy επικρατώντας του Παλιού Φαλήρου με 10-8. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και Θεσσαλονικέων.

Μετά από πέντε χρόνια ο Εθνικός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας. Στον ημιτελικό-ντέρμπι, ο οποίος άνοιξε την αυλαία του Final-4, που δειξάγεται στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη επικράτησε του Ολυμπιακού με 11-9.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με δυνατές άμυνες ενώ επιθετικά οι προσπάθειές τους ήταν λίγο νευρικές. Ο Θωμάκος ήταν αυτός, που με μακρινό σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ. Ομως, το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων» δεν διατηρήθηκε για πολύ. Ο Βλοντάκης, το μεγάλο πυροβολικό του Εθνικού, ισοφάρισε γρήγορα από τη θέση του φουνταριστού, αλλά ο Ντόσκας με ωραίο περιφερειακό σου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Εθνικός με τον Κοκκινάκη κατάφερε να μειώσει σε 2-3 και στη συνέχεια ξεκίνησε αντεπίθεση. Ο Στελλάτος ισοφάρισε και έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στη δεύτερη περίοδο. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ανέβασε κάποια μέτρα πιο ψηλά την
άμυνά του, στην προσπάθειά του να περιορίσει τους αντιπάλους του αλλά ο Βλοντάκης με ένα καταπληκτικό γκολ από μεγάλη απόσταση ανέβασε το σκορ στο 7-3. Ο Ψύχος απάντησε γράφοντας το 4-7. Εν τω το μεταξύ, ο Μάκης Βολτυράκης δεν υπολόγιζε στον Κοκκινάκη, που συμπλήρωσε τρεις αποβολές και αποχώρησε. Με κορυφαίο τον Στελλάτο ο Εθνικός έκανε το 8-4.

Από εκεί και πέρα, η ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ κακή. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπικαός έκανε την τελευταία του προσπάθεια, η οποία όμως δεν απέφερε καρπούς. Αντίθετα, ο γηπεδούχος Εθνικός βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μπουλουγουράς σημείωσε το 10-6 για την ομάδα του. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Σερτβίτις μείωσε σε 8-10, ο Μπλάνης έκανε το 11-8 ενώ το τελικό σκορ ήταν 11-9.

Τα εννιάλεπτα: 3-3, 0-3, 0-3, 2-3

Εθνικός (Μάκης Βολτυράκης): Στελλάτος 4, Βλοντάκης 2, Κοκκινάκης 1, Μπλάνης 2, Μυλωνάκης 1, Μπουλουγουράς 1
Ολυμπιακός (Βέσελιν Τζούχο): Ντόσκας 2, Ψύχος 2, Θωμάκος 2, Θεοδωρόπουλος 1, Σερτβίτις 1

Σε τελικό και...Ευρώπη η Πάτρα

Η Πάτρα θα είναι η αντίπαλος του Εθνικού στον τελικό του 6ου Final-4 του Κυπέλλου ανδρών, καθώς επικράτησε του Παλαιού Φαλήρου με 10-8 στον δεύτερο ημιτελικό. Η ομάδα του Γιώργου Κακουλίδη νίκησε δύσκολα το Παλαιό Φάληρο, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Len Trophy της επόμενης σεζόν.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η ομάδα της Πάτρας. Οι έμπειροι πολίστες της επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, είχαν πάρει προβάδισμα ασφαλείας. Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, οι πολίστες του Δημήτρη Μαυρωτά ισορρόπησαν το παιχνίδι και περιόρισαν τους Μπιτσάκο και Λαμπάτο, που έκαναν "θραύση" νωρίτερα. Ωστόσο, παρά την προσπάθειά τους, παρέμεναν μακριά από την ισοφάριση (3-6).

Στο τρίτο 9λεπτο ο Στεργιόπουλος, πήρε πάνω του το Παλαιό Φάληρο και το βοήθησε να αποκτήσει σοβαρές ελπίδες για νίκη. Ωστόσο, η Πάτρα που σε αυτό το σημείο βοηθήθηκε από τον Νικολαντωνάκη διατηρούσε ακόμα το προβάδισμα με 9-7. Αυτό το προβάδισμα αμφισβητήθηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν οι πολίστες της αθηναϊκής ομάδας, μείωσαν στο γκολ 8-9. Μέχρι εκεί όμως. Οι πατρινοί διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά έφτασαν στη νίκη με 10-8, που τους χαρίζει την 8η συμμετοχή τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα εννιάλεπτα: 1-5, 2-1, 4-3, 1-1

Παλαιό Φάληρο (Δημήτρης Μαυρωτάς): Στεργιόπουλος 4, Μπαχάς 2, Κεχαγιάς 2
Πάτρα (Γιώργος Κακουλίδης): Λαμπάτος 3, Μπιτσάκος 2, Νικολαντωνάκης 2, Αυγουστιανάκης 1, Γεωργαράς 1, Παπαδέας 1

Πετροπόλεμος πριν την έναρξη

Λίγο πριν την έναρξη του ημιτελικού ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ολυμπιακό δημιουργήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και Θεσσαλονικείς.

Ολα συνέβησαν κατά τη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Εθνικό. Κάποιοι οπαδοί από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο εναντίον των «ερυθρόλευκων» οπαδών, που δημιούργησε συμπλοκές.

Η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης κατάφερε να χωρίσει τις δύο πλευρές, ενώ προέβη και σε περίπου πέντε συλλήψεις. Κάποια αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δύο φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, με τραύματα στο κεφάλι.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x