Πόλο

Κυπελλούχος ο Εθνικός

Τέλος στα πέντε χρόνια «ξηρασίας» έβαλε την Κυριακή ο Εθνικός. Οι «Πειραιώτες» κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας της Πάτρας στον τελικό του με 12-8. Ήταν το 12ο Κύπελλο της ιστορίας του αυτοκράτορα του ελληνικού πόλο σε 12 τελικούς!

Ο Εθνικός μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0, δείχνοντας ότι δεν είχε διάθεση να αφήσει την Πάτρα να του πάρει το τρόπαιο μέσα από τα χέρια. Στο 2ο εννιάλεπτο δεν άλλαξε στο σκηνικό. Και πάλι μπήκαν δυνατά οι «Πειραιώτες» διατηρώντας τη διαφορά των 2 γκολ με 5-3 και 6-4, αλλά η Πάτρα δεν το έβαλε κάτω και με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6. Κάπου εκεί οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη «ξύπνησαν» και με δύο τέρματα έκαναν το σκορ 8-6 και με καλή άμυνα κατάφεραν κάμψουν την αντίσταση του αντιπάλου.

Ενθουσιασμένος με την κατάκτηση του τροπαίου εμφανίστηκε ο φουνταριστός των Κυπελλούχων, Αντώνης Βλοντάκης, στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο Εθνικός έχει παίξει 12 τελικούς και έχει πάρει 12 Κύπελλα. Θα ήταν κρίμα να μην συνεχίσουμε αυτό το σερί. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και με την ίδια σοβαρότητα για να επιστρέψει ο αυτοκράτορας στη θέση που του ανήκει», δήλωσε. Ενώ ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Βολτυράκης τόνισε: «Είχαμε άγχος και για αυτό το λόγο δεν παίξαμε όσο καλά θα έπρεπε. Στόχος είναι να πρωταγωνιστούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Τέλος, απογοητευμένος δήλωσε ο προπονητής της Πάτρας, από την απουσία των φιλάθλων της ομάδας. «Παίξαμε για την Ιστορία του συλλόγου. Ήταν ένα παιχνίδι γιορτή για το ελληνικό πόλο. Μπορούσαμε να κλέψουμε το κύπελλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ για να επιστέψει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί σήμερα παίξαμε χωρίς κόσμο», τόνισε ο κ. Καρκουλίδης.

Τα εννιάλεπτα: 3-2, 3-3, 3-2, 3-1.


ΕΘΝΙΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Χατζηκυριακάκης 4, Μάζης 3, Μπλάνης 2, Κοκκινάκης, Στελάτος, Βλοντάκης.

ΠΑΤΡΑ (Γιώργος Κακουλίδης): Γεωργαράς 3, Καρδόνας 3, Παπαδέας, Μπιτσάκος.


Ολυμπιακός-Π. Φάληρο 19-8

Πολύ εύκολα, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η μεγάλη διαφορά, ο Ολυμπιακός νίκησε το Παλαιό Φάληρο με 19-8 στον μικρό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και κατέκτησε την τρίτη στη διοργάνωση.

Τα εννιάλεπτα: 4-4, 3-1, 8-1, 4-2.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βέσελιν Τζούχο): Σερτβίτις 6, Θεοδωρόπουλος 4, Θωμάκος 4, Κραβαρίτης 2, Ντόσκας, Ψύχος, Σχίζας.

Π. ΦΑΛΗΡΟ (Γιώργος Μαυρωτάς): Μπαχάς 5, Μουριάδης 2, Φλώρος.


Επιμέλεια: Γιάννης Κελετσέκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x