Πόλο

Απλά ο καλύτερος...

Το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-6 του τυπικά γηπεδούχου Εθνικού στο «Παπαστράτειο» στον 5ο και τελευταίο τελικό της σειράς. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Ντόσκας με τέσσερα γκολ, ενώ απ’ την άλλη ο Βλοντάκης έμεινε στα δύο μόλις. Βολτυράκης: . Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-6 του τυπικά γηπεδούχου Εθνικού στο «Παπαστράτειο» στον 5ο και τελευταίο τελικό της σειράς. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Ντόσκας με τέσσερα γκολ, ενώ απ’ την άλλη ο Βλοντάκης έμεινε στα δύο μόλις. Βολτυράκης: 'Καλύτερος ο Ολυμπιακός'. Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Μετά από καθυστέρηση μίας ώρας περίπου εξαιτίας της προσπάθειας εισόδου στις κερκίδες του «Παπαστράτειου» οπαδών του Ολυμπιακού που δεν είχαν εισιτήριο και ρίψης αντικειμένων με τους αντίστοιχους του Εθνικού αφού τελικά κατάφεραν να μπουν μέσα στο κολυμβητήριο, το παιχνίδι ξεκίνησε.

Στο καθαρό αγωνιστικό μέρος, οι πολίστες του Βέσελιν Τζούχο μπήκαν πολύ δυνατά και εξασφάλισαν από νωρίς τη νίκη, με την τεράστια πείρα τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους να παίζει μεγάλο ρόλο στα κρίσιμα σημεία.

Οι παίκτες του Βολτυράκη κατάφεραν να κρατηθούν μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με το σκορ να λήγει 5-2, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» στο τρίτο εννιάλεπτο «εκτόξευσαν» τη διαφορά στα έξι τέρματα (9-3) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Το μόνο που κατάφερε ο Εθνικός ήταν να κερδίσει 3-2 στην τελευταία περίοδο, διαμορφώνοντας το τελικό 11-5 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα αυτό ήταν το 19ο και 7ο σερί για τον Ολυμπιακό, ενώ ήταν παράλληλα το 11ο του από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής.

Τα εννιάλεπτα: 4-2, 1-0, 4-1, 2-3

Οι σκόρερ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βέσελιν Τζούχο): Ντόσκας 4, Θωμάκος 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θεοδωρόπουλος 2 Ψύχος.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Βλοντάκης 2, Μάζης 2, Στελλάτος, Μυλωνάκης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x