Πόλο

Λύγισε στα πέναλτι…

Στη διαδικασία των πέναλτι χάθηκε το όνειρο για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» σ’ ένα ματς «θρίλερ» ηττήθηκαν με 12-10 στην παράταση απ΄ τη Ζέγκεντ (σ.σ. ήττα 9-7 στην κανονική διάρκεια) στον επαναληπτικό τελικό του LEN trophy πόλο στην Ουγγαρία (8-6 το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη), όμως στη «ρουλέτα των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και νικώντας με 5-3 στέρησαν απ’ τους Νεοσμυρνιώτες τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο των 119 χρόνων ιστορίας τους. «Ανερχόμενη δύναμη σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Πανιώνιος», αμέσως μετά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων», Γιώργος Ρέππας.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στη διαδικασία των πέναλτι χάθηκε το όνειρο για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» σ’ ένα ματς «θρίλερ» ηττήθηκαν με 12-10 στην παράταση απ΄ τη Ζέγκεντ (σ.σ. ήττα 9-7 στην κανονική διάρκεια) στον επαναληπτικό τελικό του LEN trophy πόλο στην Ουγγαρία (8-6 το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη), όμως στη «ρουλέτα των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και νικώντας με 5-3 στέρησαν απ’ τους Νεοσμυρνιώτες τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο των 119 χρόνων ιστορίας τους. «Ανερχόμενη δύναμη σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Πανιώνιος», δήλωσε αμέσως μετά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων», Γιώργος Ρέππας.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-4, 9-5, 9-7, παρ 9-9, παρ 2 12-10

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τον επαναληπτικό τελικό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 2-0 στα δύο πρώτα λεπτά χάρη στα γκολ των Θωμάκου και Μουρίκη. Ένα λεπτό αργότερα ο Μοιράλης αποβλήθηκε και στο 3΄ η Ζέγκεντ μείωσε σε 2-1. Η «καυτή» έδρα των γηπεδούχων δεν εμπόδισε την ομάδα του Λούδη να κάνει το 3-1 με τον Βλοντάκη στο 5΄. Όμως στο 6΄ αποβλήθηκε ο Μάζης και οι Ούγγροι μείωσαν ένα λεπτό πριν το τέλος του οκταλέπτου σε 3-2.

Το σκηνικό δεν ήταν ανάλογο στις αρχές του δευτέρου οκταλέπτου, καθώς οι Ούγγροι πολύ γρήγορα στο 9΄ και το 11΄ όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά πέρασαν για πρώτη φορά και μπροστά στο σκορ με 4-3 . Στο 12΄ οι γηπεδούχοι είχαν αποβολή, όμως ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και έχασε την μπάλα. 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Κοκκινάκης έφερε το ματς στα ίσα (4-4) για την ομάδα του δίνοντας της «βαθιά ανάσα», που όμως δεν κράτησε πολύ μιας και στην εκπνοή (τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος) οι Ούγγροι έκαναν το 5-4.

Με το ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου οι Ούγγροι έκαναν το 6-4, αλλά η απάντηση ήρθε στο 19΄ με τον Μουρίκη (6-5). Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν χρόνο και ένα λεπτό αργότερα έκαναν το 7-5, σκορ που μέχρι εκείνη την ώρα έστελνε τις δύο ομάδες στην παράταση. Το όνειρο έδειχνε να χάνεται, καθώς στο 23΄ για πρώτη φορά η Ζέγκεντ πήρε σκορ τριών τερμάτων (8-5) που της έδινε το τρόπαιο. Η έδρα «κόλαση» των γηπεδούχων τους οδηγούσε στο τρόπαιο, όπως και το ένα ακόμα γκολ που σημείωσαν πριν τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Έτσι έγινε το 9-5 με ένα σερί 6-2.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Κοκκινάκης στο 27΄ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Πανιώνιο μειώνοντας σε 9-6, ενώ το «θαύμα» ήρθε ακόμα πιο κοντά όταν ο Παπαδόγκωνας στο 28΄ έκανε το 9-7, σκορ παράτασης! Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος του οκτάλεπτου και όλα θα κρίνονταν στην παράταση, σ’ έναν τελικό για γερά νεύρα…

Στην πρώτη παράταση ο Πανιώνιος μπήκε όπως ακριβώς ξεκίνησε το παιχνίδι και με δύο γκολ των Μοιράλη και Κοκκινάκη έκανε το 9-9 δείχνοντας πως το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τον περιμένει…Όμως στο δεύτερο τρίλεπτο του extra χρόνου πολύ γρήγορα οι Ούγγροι επανέφεραν την τάξη και έκαναν με δύο τέρματα το 11-9. Ο Κοκκινάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα κούπας στην ομάδας του (11-10), όμως στην τελευταία επίθεση οι Ούγγροι έκαναν το 12-10 και έστειλαν τον τελικό στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

1-0 Για τη Ζέγκεντ.
1-0 Στο δοκάρι το πέναλτι του Κοκκινάκη.
2-0 Οι Ούγγροι.
2-1 Μείωσε ο Πανιώνιος
3-1 Η Ζέγκεντ
3-2 Νέο χαμένο πέναλτι ο Πανιώνιος, όμως μετά από σύσκεψη των διαιτητών εκτελέστηκε ξανά και έγινε το 3-2.
4-2 Κοντά στο τρόπαιο οι Ούγγροι.
4-3 Ελπίδες για τον Πανιώνιο
5-3 Το τρόπαιο στους Ούγγρους.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 4-1, 0-2

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-2, 3-1

Στα πέναλτι: 5-3

Ζέγκεντ: Τ. Βάργκα 5, Κορόλια Μιχ. 3, Βεζελόφσκι 3, Κόροζιτς, Τόροκ, Π. Βάργκα, Λέμαν, Γιούχαζ, Βέζαγκιτς

Πανιώνιος: Κοκκινάκης 4, Μουρίκης 2, Μίραλης 2, Θωμάκος, Βλοντάκης, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος, Λιοτσάκης


Η "ΧΡΥΣΗ" ΒΙΒΛΟΣ

1993: Ουίπεστ (Ουγγαρία)
1994: Ρόμα (Ιταλία)
1995: Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
1996: Πεσκάρα (Ιταλία)
1997: Ουίπεστ (Ουγγαρία)
1998: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1999: Ουίπεστ (Ουγγαρία)
2000: Γιούγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
2001: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
2002: Μπρέσια (Ιταλία)
2003: Μπρέσια (Ιταλία)
2004: Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
2005: Σαβόνα (Ιταλία)
2006: Μπρέσια (Ιταλία)
2007: Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)
2008: Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)
2009: Ζέγκεντ (Ουγγαρία)


Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x