Μονόδρομο αποτελούν οι νίκες για τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, απέναντι στις Βάσας και την Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» για πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα πόλο, ωστόσο τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στην Βουδαπέστη για να αντιμετωπίσουν τους Ούγγρους πρωταθλητές, ενώ οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Καταλανούς και ελπίζουν και σε ήττα της Παρτιζάν από τους «μπλαουγκράνα» την επόμενη αγωνιστική. Ο Βολτυράκης τόνισε ότι ο Εθνικός θα παλέψει για την νίκη, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Χατζηθεωδόρου ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα στην Βουδαπέστη και λόγω προϊστορίας.
ΒΑΣΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σάββατο, 19:30)
Με μόνο στόχο τη νίκη αναχώρησε την Πέμπτη για τη Βουδαπέστη η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, η οποία το Σάββατο (19:30) αντιμετωπίζει τη Βάσας, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του 2ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και χρειάζονται εκτός έδρας νίκες, τόσο επί των Ούγγρων όσο και επί της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στις 4 Μαρτίου, για να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθει και από τους δύο στον Πειραιά, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο στόχος τους κάθε άλλο παρά εύκολος είναι.
«Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Με δύο νίκες κόντρα στη Βάσας και τη Γιουγκ περνάμε, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο» τονίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος συνέχισε: «Βέβαια θα κυνηγήσουμε λόγω θέλησης και εμπειρίας τη νίκη, έχουμε καλή παράδοση στην Ουγγαρία και ελπίζω να συνεχιστεί, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά, όπως δείχνει η κατάσταση, δεν φαίνεται να καταφέρνουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Τα αίτια είναι πάρα πολλά. Πέρα από τα αγωνιστικά, που αφορούν εμάς τους παίκτες, υπάρχουν και πολλά ακόμη πολύ μεγάλα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Σοβαρά προβλήματα, που χρήζουν συζήτησης ανάμεσα στους αθλητές, την ομοσπονδία, τα σωματεία και την Πολιτεία».
Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν στη Βουδαπέστη χωρίς προβλήματα, αφού και ο Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ήταν τραυματίας, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Βαγγέλη Πάτερου.
ΕΘΝΙΚΟΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σάββατο, 17:00)
Στον έτερο αγώνα ,τις λιγοστές ελπίδες που του έχουν απομείνει για πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα στην υδατοσφαίριση καλείται να διατηρήσει «ζωντανές» το Σάββατο (17:00) ο Εθνικός, στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, για την 5η ημέρα του 3ου ομίλου. Η χθεσινή νίκη της Σαβόνα επί της Παρτιζάν στην Ιταλία με 12-9 ήταν το πρώτο από τα τέσσερα αποτελέσματα που χρειάζονταν οι «κυανόλευκοι» για να πάρουν την προνομιούχο δεύτερη θέση του ομίλου. Θέλουν ακόμη νίκες στα παιχνίδια που τους απομένουν (μετά τους Καταλανούς θα φιλοξενήσουν στις 4/3 τη Σαβόνα), αλλά και ήττα των Σέρβων στο Βελιγράδι από τη Μπαρτσελόνα, για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Το σενάριο μοιάζει δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αλλά... η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. «Εφόσον υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι, εννοείται ότι θα κυνηγήσουμε και την τελευταία μας ελπίδα για πρόκριση. Επειδή όμως αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, θέλουμε τη νίκη για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας», τονίζει ο Μάκης Βολτυράκης. Αναφορικά με τις πιθανότητες να κάνουν οι Ισπανοί τη μεγάλη έκπληξη την τελευταία αγωνιστική και να νικήσουν στο Βελιγράδι, ο τεχνικός του Εθνικού είπε: «Εξαρτάται από τους στόχους της Μπαρτσελόνα. Αν δηλαδή θέλει να παίξει για το πρεστίζ της και να κυνηγήσει έστω μια νίκη που θα δώσει βαθμούς στη χώρα της».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Κώστα Κοκκινάκη: «Πρέπει να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα για να διατηρήσουμε τις μαθηματικές ελπίδες που έχουν απομείνει για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Αν κερδίσουμε τόσο τους Ισπανούς όσο και τους Ιταλούς, θεωρώ ότι μπορούμε να ελπίζουμε. Γενικότερα η πορεία του Εθνικού στη διοργάνωση, ως πρώτη του παρουσία σε αυτή, είχε αρκετά οφέλη τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως σε εμπειρίες. Ξεκινήσαμε αρκετά ικανοποιητικά, γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα της Σαβόνα και κερδίζοντας εκτός έδρας τη Μπαρτσελόνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη. Η ήττα μας εδώ από την Παρτιζάν ήταν αυτή η οποία μας έφερε σε αυτή την κατάσταση και μας στοίχισε στο μέγιστο βαθμό».
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγνωιστικής των ομίλων (τρεις αγώνες έγιναν την Τετάρτη):
1ος Ομιλος
==========
Σπαντάου (Γερμανία)-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία) 18/2
Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)-Χόνβεντ (Ουγγαρία) 9-8
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες): Ποζίλιπο 8 (5αγ), Χόνβεντ 6 (5αγ), Μλάντοστ 4, Σπαντάου 0
2ος Ομιλος
==========
Βάσας (Ουγγαρία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18/2
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 19/2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες): Βάσας 6, Γιουγκ 6, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4, Μαρσέιγ 0
3ος Ομιλος
==========
ΕΘΝΙΚΟΣ-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 18/2
Σαβόνα (Ιταλία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία/Μαυροβούνιο) 12-9
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες): Σαβόνα 10 (5αγ), Παρτιζάν 5 (5αγ), ΕΘΝΙΚΟΣ 2, Μπαρτσελόνα 1
4ος Ομιλος
==========
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Γιάντραν Χέρτζεγκ Νόβι (Σερβία/Μ.) 18/2
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία) 11-8
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες): Προ Ρέκο 8 (5αγ), Γιάντραν 6, Στουρμ 3 (5αγ), Μπαρτσελονέτα 1
Επιμέλεια: Ηλίας Σπινάσας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






