Πόλο

Dancing with the… Champions!

Χορεύοντας με τις κούπες! Αντίθετα με το «Dancing with the stars», όπου ανεβάζει τη λίμπιντο, η Μαρία Τσουρή κατέβασε τα ρολά στον τέταρτο τελικό με τη Βουλιαγμένη και επέτρεψε στον Ολυμπιακό (με σκορ 11-9 και 3-1 νίκες) να πανηγυρίσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο πόλο γυναικών! Σε μεγάλη μέρα η Φαν Μπέλκουμ που πέτυχε 5 γκολ ενώ πραγματικός ηγέτης η αρχηγός της ομάδας, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Χορεύοντας με τις κούπες!

Αντίθετα με το «Dancing with the stars», όπου ανεβάζει τη λίμπιντο, η Μαρία Τσουρή κατέβασε τα ρολά στον τέταρτο τελικό με τη Βουλιαγμένη και επέτρεψε στον Ολυμπιακό (με σκορ 11-9 και 3-1 νίκες) να πανηγυρίσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο πόλο γυναικών!

Σε μεγάλη μέρα η Φαν Μπέλκουμ που πέτυχε 5 γκολ ενώ πραγματικός ηγέτης η αρχηγός της ομάδας, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερή όρεξη στην πισίνα. Αν και άργησε να πάρει μπροστά η επίθεση των «ερυθρολεύκων» όταν πήρε, δεν έσβηνε με τίποτα. Η Φαν Μπέλκουμ ήταν σε μεγάλη μέρα και τίποτα δεν την σταματούσε. Βάζοντας τέσσερα γκολ, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μπήκε σε θέση οδηγού και το μόνο που έκανε η Βουλιαγμένη ήταν να μειώσει αλλά πάντα ήταν πίσω στο σκορ. Η Αντωνάκου διαμόρφωσε το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου σε 5-2.

Κατά την διάρκεια του δευτέρου οκταλέπτου, η Βουλιαγμένη βελτίωσε την άμυνα της αλλά τα λάθη στην επίθεση ήταν πολλά κι έτσι ήταν ανήμπορες να μειώσουν. Η ψυχολογία ήταν υπέρ των παικτριών του Ολυμπιακού και με 2 γκολ της Αντωνάκου και από 1 των Αβραμίδου, Φαν Μπέλκουμ και Μανωλιουδάκη, πήρε αέρα 8 γκολ!

Στο τρίτο οκτάλεπτο, λίγο οι φωνές της Αλεξίας Καμμένου και λίγο το ένστικτο του πρωταθλητή η Βουλιαγμένη ξύπνησε από τον λήθαργο. Μείωσε αρχικά σε 10-5 και έπαιξε δυνατή άμυνα. Στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου πλησίασε αρκετά, αφού έφτασε μόλις δύο γκολ πίσω από τον Ολυμπιακό με πρωταγωνίστρια την Ασημάκη.

Το τέρμα της Μανωλιουδάκη έδιωξε το άγχος από τις «ερυθρόλευκες». Αλλά και πάλι η Τσουκαλά έδωσε το φιλί της ζωής στην Βουλιαγμένη μειώνοντας σε 11-9. Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά του ματς αλλά και με ορισμένες καθοριστικές αποκρούσεις της Τσουρή τελικά πανηγύρισαν τη νίκη που τις έδωσε το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος.

H ιστορία επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αφού η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας στα play-off χάνει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε "ξανασπάσει" την έδρα της Βουλιαγμένη το 2009, η ομάδα του Λαιμού πήρε εκδίκηση από τις "ερυθρόλευκες" το 2010 και φέτος οι Πειραιώτισσες που τερμάτισαν δεύτερες στην κανονική περίοδο, κατέκτησαν τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 0-3, 1-4

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Φαν Μπέλκουμ 5, Αντωνάκου 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 1

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Τσουκαλά 4, Κόνουκ 2, Ασημάκη 2, Λιόση 1


Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x