Πόλο

Με το «αριστερό» η εθνική πόλο

Την ήττα με 7-5 από τις ΗΠΑ γνώρισε η εθνική Ελλάδος των ανδρών, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του World League που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Σάντρο Καμπάνια παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι άμυνες, αφού σε 32 λεπτά αγώνα σημειώθηκε μόλις ένα γκολ από την περιφέρεια. Όλα τα υπόλοιπα σημειώθηκαν στην κόντρα, στον παίκτη παραπάνω και με πέναλτι. Να σημειωθεί ότι το η αναμέτρηση διεκόπη χθες βράδυ, λόγω διακοπής του ρεύματος και ενώ το σκορ ήταν 4-4, και αποφασίστηκε να επαναληφθεί σήμερα από την αρχή. Το βράδυ (20:30) της Πέμπτης η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Αυστραλία.

Την ήττα με 7-5 από τις ΗΠΑ γνώρισε η εθνική Ελλάδος των ανδρών, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του World League που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Σάντρο Καμπάνια παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι άμυνες, αφού σε 32 λεπτά αγώνα σημειώθηκε μόλις ένα γκολ από την περιφέρεια. Όλα τα υπόλοιπα σημειώθηκαν στην κόντρα, στον παίκτη παραπάνω και με πέναλτι. Να σημειωθεί ότι το η αναμέτρηση διεκόπη χθες βράδυ, λόγω διακοπής του ρεύματος και ενώ το σκορ ήταν 4-4, και αποφασίστηκε να επαναληφθεί σήμερα από την αρχή. Το βράδυ (20:30) της Πέμπτης η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 1-1, 2-1, 2-2, 2-1.

Οι σκόρερ:

ΗΠΑ: Βαρελάς 3, Σμιθ, Βιτ, Μπέιλι, Αζεβέδο

Ελλάδα: Κοκκινάκης 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Χ. Αφρουδάκης.

Ο τεχνικός της Εθνικής, Σάντρο Καμπάνια, δεν χρησιμοποίησε τον Πρωτονοτάριο, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Ρέππας, Γ. Φουντούλης, Στελλάτος, Δουδέσης και Χατζηδάκης.

Η βαθμολογία της τελικής φάσης (σε 3 αγώνες):

1. Σερβία 41-20 9

2. ΗΠΑ 25-18 8

3. Ισπανία 24-16 6

4. Αυστραλία 22-19 4

5. Ελλάδα 15-30 0

6. Γαλλία 17-41 0


Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Αλεσάντρο Καμπάνια (προπονητής Ελλάδας): «Ηταν ένα σκληρό ματς. Ο αγώνας ήταν καλός για μας για την αποκόμιση εμπειριών. Η ομάδα τώρα αρχίζει και ολοκληρώνεται, ξεπερνώντας σιγά σιγά τα προβλήματα τραυματισμών και με την επιστροφή των δύο παιδιών από την Εθνική των νέων ανδρών. Χρειαζόμαστε δουλειά στις λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές, όμως, η εικόνα του ματς ήταν καλή για μας, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Αμερική. Η δική μας ομάδα, με εξαίρεση τέσσερις-πέντε παίκτες, όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι νέα. Χρειαζόμαστε χρόνο και δουλειά. Δεν κοιτάμε το μετάλλιο, αλλά σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να παίρνουμε τη νίκη».

Δημήτρης Μιτελούδης: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Πήγαμε πολύ άσχημα στην επίθεση, ενώ είμασταν καλύτεροι αμυντικά. Η Αμερική είναι πολύ δυνατή ομάδα, με εξαιρετική κόντρα».

Γιώργος Αφρουδάκης: «Μας επηρέασε η χθεσινή διακοπή. Μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα. Παίξαμε άσχημα σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε πει ότι δεν έχουμε ελπίδες για τελικό. Τα δύο κρίσιμα παιχνίδια για μας είναι το Σαββατοκύριακο, όπου θα διεκδικήσουμε το μετάλλιο. Θέλουμε να βγούμε 4οι. ώστε να παίξουμε με τη Γαλλία, που πιθανότατα θα είναι 6η, και, αν όλα πάνε καλά, να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο».

Φίλιππος Καραμπέτσος: «Ξεκινήσαμε δυνατά, ήμασταν επικεντρωμένοι στην άμυνα, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα στην επίθεση και στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε επιθετικό πρόβλημα, ενώ παρουσιάσαμε και ορισμένες ολιγωρίες μπροστά και πίσω. Η Αμερική είναι πολύ δυνατή ομάδα. Οι παίκτες της διαθέτουν φοβερά φυσικά προσόντα. Προχωράμε όμως και συνεχίζουμε τη δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ρικάρντο Αζεβέδο (προπονητής ΗΠΑ): «Η χθεσινή διακοπή του αγώνα μας βοήθησε, αφού το βράδυ που επιστρέψαμε συζήτησα με τους παίκτες μου τη σύντομη γνωριμία μας με την ομάδα της Ελλάδας, για να διορθώσουμε στην επανάληψη του παιχνιδιού τα λάθη μας. Προσπαθήσαμε πολύ και καταφέραμε να νικήσουμε, αν και δυσκολευτήκαμε σε κάποια σημεία. Τώρα κοιτάμε μπροστά τον επόμενο αγώνα με τη Σερβία, που θα αρχίσει σε λίγες ώρες. Θέλω να νικάω σε κάθε αγώνα και γιατί όχι να μην καταφέρουμε τη συμμετοχή μας στον τελικό. Αλλωστε, το χρυσό έχει πιο ωραίο χρώμα από κάθε άλλο μετάλλιο».

Τόνι Αζεβέδο: «Λόγω της χθεσινής αναβολής του αγώνα, το πρόγραμμα έγινε λίγο πιο πιεστικό, αφού μέσα σε δέκα ώρες πρέπει να δώσουμε δύο αγώνες. Στον πρωινό αγώνα με την Ελλάδα τα πήγαμε αρκετά καλά και καταφέραμε να νικήσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό το βράδυ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την ισχυρότατη Σερβία. Ενα μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος είναι ο βασικός μας στόχος και υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να το χαρίσω στη χώρα μου».

Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x