Ματς-θρίλερ στο «Λαιμό» με τελικό νικητή τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών! Οι Πειραιώτες έκαναν το «3x3» και παρέμειναν στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η Βουλιαγμένη αν και το πάλεψε, δεν μπόρεσε να υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου να παίρνουν τελικά τη νίκη 11-10. Αλλά και ο έτερος Πειραιώτης και πρωταθλητής Εθνικός έχει «γραπωθεί» από την κορυφή, συντρίβοντας μέσα στην έδρα του, αυτή τη φορά, το Νηρέα Χαλανδρίου με 20-5.
Απογευματινός περίπατος και η αναμέτρηση μεταξύ του Πανιωνίου με τη Γλυφάδα, όπου οι «κυανέρυθροι» επιβλήθηκαν άνετα 11-7, διατηρώντας επαφή με την κορυφή ενώ παράλληλα «βούλιαξαν» τον ΑΝΟΓ ακόμη περισσότερο. Ενδιαφέρουσα και η αναμέτρηση αυτή των Χανίων και της Χίου, όπου οι Κρητικοί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα για τη φετινή περίοδο από τους φιλοξενούμενους που με ήρωα της τελευταίας στιγμής το Γιώργο Φουντούλη πήραν μια σπουδαία νίκη 6-5. Επιπλέον, το Παλαιό Φάληρο έσπασε το… ρόδι, νικώντας εντός έδρας 11-7 τον Ηρακλή ενώ ο «νεοφώτιστος» Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερή του ήττα στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ με 12-10.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-11
Η Βουλιαγμένη δυσκόλεψε για μία ακόμη φορά στο Λαιμό τον Ολυμπιακό. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο φινάλε με 11-10 των «μπέμπηδων» που είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά βρήκαν το Νίκο Δεληγιάννη μπροστά τους! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-1 στην πρώτη περίοδο, όμως σταδιακά οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ 7-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με δύο συνεχόμενα γκολ του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Ο ΝΟΒ πάλεψε μέχρις εσχάτων, όμως η σωτήρια επέμβαση του Νίκου Δεληγιάννη κράτησε το «δίποντο» για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκαναν το «3x3».
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-5, 3-2
Τα γκολ:
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κατσαούνης 3, Τίντσιτς 2, Μπουρνάζος 2, Ζ.Αφρουδάκης, Δουδέσης, Μιτελούδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος 3, Χατζηθεοδώρου 2, Βράνιες 2, Ντόσκας, Γ.Αφρουδάκης, Σάντα, Σχίζας
ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 20-5
Μόνος του… έπαιζε ο Εθνικός, ο οποίος έφτασε το σκορ στο 20-5, έχοντας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο απόγευμα απέναντι στο Νηρέα Χαλανδρίου στον Πειραιά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες και «συγκατοικούν» πλέον στην βαθμολογία με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κρίστιαν Κόρενιτς βρίσκεται στον… πάτο, χωρίς να έχει ακόμη κερδίσει βαθμό.
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 7-2, 1-0, 6-2
Τα γκολ:
ΕΘΝΙΚΟΣ: Αφρουδάκης 4, Καλακώνας 4, Μπλάνης 3, Νόσεκ 2, Βλοντάκης 2, Μυλωνάκης, Μάζης, Κοκκινάκης, Δήμου, Εμμανουηλίδης
ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.: Γιακουμάτος 2, Βουκίσεβιτς 2, Μουρίκης
ΧΑΝΙΑ – ΧΙΟΣ 5-6
Σούπερ ντέρμπι από τους Νησιώτες! Η Χίος πήρε τη νίκη στα Χανιά επικρατώντας με 6-5 επί της τοπικής ομάδας. Το συγκρότημα του Ντράγκαν Αντριτς υποχρέωσε τους Κρητικούς στην πρώτη φετινή τους ήττα ενώ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Πρόσωπο του αγώνα ο Γιώργος Φουντούλης, ο οποίος τρία λεπτά πριν τη λήξη πέτυχε το «χρυσό» γκολ, χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 2-1, 1-2
Τα γκολ:
ΧΑΝΙΑ: Βουλγαράκης 2, Βιζυράκης, Κρέτσκοβιτς, Βαμβουνάκης
ΧΙΟΣ: Μπόρος 2, Γ.Φουντούλης 2, Ι.Φουντούλης, Ντούλος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΓΛΥΦΑΔΑ 11-7
Σε χαλαρούς ρυθμούς η αναμέτρηση στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος δεν είχε πρόβλημα από τη Γλυφάδα και έτσι οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή επικράτησε 11-7 του ΑΝΟΓ ενώ στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων (αλλαγή τερματοφύλακα) ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Τεό Λοράντου παραμένει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό μαζί με το Νηρέα Χαλανδρίου.
Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-1, 1-2, 2-2
Τα γκολ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μοιράλης 3, Παπαδόγκωνας 2, Μπέιλι 2, Κωνσταντόπουλος, Τσόκας, Θωμάκος, Κουτσιαλής
ΓΛΥΦΑΔΑ: Παπαδόπουλος 5, Κουρλιάφτης, Ανδρεάκος
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΗΡΑΚΛΗΣ 11-7
Πρώτο «δίποντο» στο πρωτάθλημα για το Παλαιό Φάληρο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε εντός έδρας 11-7 του Ηρακλή. Το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 5-5, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην πολύτιμη νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 1-2, 3-1, 3-1
Τα γκολ:
Π.ΦΑΛΗΡΟ: Δικαίος 2, Μονιούδης 2, Βαρδαραμάτος 2, Μπαχάς 2, Γιάγκος, Βαφειάδης, Κουρουπάκης
ΗΡΑΚΛΗΣ: Βούκσεβιτς 3, Τράβνικαρ 2, Βογιατζόγλου 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 10-12
Το «2x2» εκτός έκανε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ 12-10 του «νεοφώτιστου» Παναθηναϊκού. Με κορυφαίους τους Παυλίδη και Κρέτου, η ομάδα του Όμηρου Πολυχρονόπουλου κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο και «έχτισε» μία διαφορά που οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στο τέταρτο και τελευταίο οχτάλεπτο..
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-5, 2-3, 4-2
Τα γκολ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βράνιες 3, Μπιτσάκος 3, Κοκκάλας 2, Καφετζόπουλος, Γεωργαράς
ΠΑΟΚ: Παυλίδης 4, Κρέτου 3, Γιάιτς 2, Αλιχανίδης, Κατρουζανάκης, Κανδιόγλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Εθνικός 50-20 6
Ολυμπιακός 36-26 6
Χανιά 27-18 4
Χίος 24-20 4
Πανιώνιος 28-24 4
ΠΑΟΚ 27-27 4
Βουλιαγμένη 31-28 2
Π.Φάληρο 26-27 2
Παναθηναϊκός 24-30 2
Ηρακλής 24-40 2
Γλυφάδα 17-30 0
Νηρέας Χαλ. 20-44 0
Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






