Η Αθήνα και μια γερμανική πόλη εκ των Βερολίνου και Μονάχου είναι οι μοναδικές υποψήφιες για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2005 μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) να αφαιρέσει τη διοργάνωση από το Μόντρεαλ λόγω των δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων που καθιστούσαν αμφίβολη τη διεξαγωγή ποιοτικών αγώνων στην πόλη του Καναδά.
Αρχικά για τη διοργάνωση είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, ωστόσο αποσύρθηκαν αφήνοντας στην κούρσα μόνες την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Ήδη ο Γιώργος Ορφανός έχει ανάψει το πράσινο φως για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα η Αθήνα είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αφού διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, αλλά και την οργανωτική ικανότητα ως κληρονομιά από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενδεχόμενη ανάληψη της διοργάνωσης πάντως θα σημάνει αυτόματα και την απόσυρση της υποψηφιότητας για την ανάληψη της ίδιας διοργάνωσης του 2009 από την ελληνική πλευρά. Παράλληλα η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος (17-31 Ιουλίου) είναι πολύ πιθανό να αλλάξει.
Η τελική απόφαση της FINA για την πόλη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 θα ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






