Πόλο

«Πειραιώτικη» υπόθεση

Μετά τον Εθνικό που τη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός πήρε με τη σειρά του την πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου πόλο των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 12-8 του Πανιώνιου, μετά από ένα ματς που είχε συγκλονιστική εξέλιξη και στο οποίο βρέθηκαν οι «κυανέρυθροι» να προηγούνται με 8-6. Ωστόσο ο Ντόσκας με τα συνεχόμενα τέρματα που πέτυχε, έδωσε τις απαραίτητες λύσεις στην ομάδα του. Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7μμ) θα αναμετρηθούν οι συμπολίτες, Ολυμπιακός και Εθνικός.

Μετά τον Εθνικό που κέρδισε τη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός πήρε με τη σειρά του την πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου πόλο των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 12-8 του Πανιώνιου, μετά από ένα ματς που είχε συγκλονιστική εξέλιξη και στο οποίο βρέθηκαν οι «κυανέρυθροι» να προηγούνται με 8-6. Ωστόσο ο Ντόσκας με τα συνεχόμενα τέρματα που πέτυχε, έδωσε τις απαραίτητες λύσεις στην ομάδα του. Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7μμ) θα αναμετρηθούν οι συμπολίτες, Ολυμπιακός και Εθνικός.

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος που είχε αρκετά σωστές επιλογές τόσο στην επίθεση που κέρδισε αρκετές αποβολές όσο και στην άμυνα που εγκλώβισε πολλές προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 2-1 με τέρμα του Αναστασιάδη όμως οι Πειραιώτες με γρήγορη αντίδραση γύρισαν το ματς, παίρνοντας προβάδισμα 2 γκολ με πέναλτι το Χατζηθεοδώρου. Ωστόσο, ο Πανιώνιος με τον Μίραλη να σημειώνει δυο συνεχόμενα τέρματα, ισοφάρισε σε 4-4.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκμεταλλεύτηκε τις αποβολές χωρίς αντικατάσταση των Σχίζα Κομάντινα, δημιουργώντας διαφορά δυο τερμάτων (8-6) από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου βρήκαν τον τρόπο και με τον Γιώργο Ντόσκα να πυροβολεί, κέρδισε το ματς με 12-8.

Tα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-2, 4-0

Ολυμπιακός: Αφρουδάκης 1, Κομάντινα 1, Νίκιτς 1, Χατζηθεοδώρου 3, Θεοδωρόπουλος 1, Ντόσκας 4, Σάντα 1
Πανιώνιος: Γκέργκελι 2, Αναστασιάδης 3, Μιράλης 2, Μπεριστιάνος 1

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Βαγγέλης Πάτερος (προπονητής Ολυμπιακού): «Θα μπορούσα να πω μπράβο στον Σχίζα, γιατί η ενέργειά του, αν και είναι κατακριτέα, μας αφύπνισε. Από τη στιγμή που καλύψαμε τη διαφορά με παίκτη λιγότερο, δύσκολα θα χάναμε το παιχνίδι. Σέβομαι οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν παίζω, πολύ περισσότερο τον Πανιώνιο που είναι καλή ομάδα. Δεν φοβήθηκα κάποια στιγμή ότι θα χάναμε το παιχνίδι, με φόβισε η εικόνα που παρουσιάσαμε ως εκείνο το σημείο. Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, το μυαλό μας ήταν περισσότερο στην Ευρώπη. Στον τελικό και οι δύο ομάδες θέλουν το κύπελλο. Οι πιθανότητες είναι 50-50, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα το σηκώσουμε».

Αλέκος Βάσσος (προπονητής Πανιώνιου): «Φάνηκε η απειρία των νεαρών παικτών μας στο κρίσιμο τετράλεπτο. Δεν λειτουργήσαμε σωστά στις επιθέσεις κι αυτό είναι κάτι που θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι στα πλέι-οφ. Θέλω να βλέπω τον Πανιώνιο να παλεύει έτσι όλα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης ομάδα και είχε λύσεις παρά τις αποβολές των αμυντικών του. Για τον τελικό δίνω μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό».

Νίκος Δεληγιάννης (παίκτης Ολυμπιακού): «Το μυαλό μας ήταν στη Βουδαπέστη, φτάσαμε μια ανάσα από το να χάσουμε το παιχνίδι και τότε συνήλθαμε. Έχω πολλές αμφιβολίες αν άλλη ομάδα θα μπορούσε να γυρίσει τέτοιο παιχνίδι, αλλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Και γι΄αυτό είμαστε φαβορί για τον τελικό».

Κώστας Λούδης (παίκτης Πανιώνιου): «Μέτρησε η απειρία των νεαρών παικτών. Δεν κρίθηκε μόνο στο τετράλεπτο της αποβολής το παιχνίδι, γιατί είχαμε ευκαιρίες και στην αρχή του τελευταίου οκταλέπτου, στο 8-8, να βρεθούμε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η νίκη του Ολυμπιακού είναι δίκαιη. Στον τελικό δίνω πιθανότητες 51-49 στον Ολυμπιακό»


Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x