Πόλο

Τρίτος ο Πανιώνιος

Η ομάδα του Πανιωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση του 8ου φάιναλ-φορ πόλο των ανδρών, που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, αφού επιβλήθηκε με 8-7 της Βουλιαγμένης στον «μικρό» τελικό.Από την αρχή του αγώνα, ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα (προηγήθηκε 2-0 στα μισά της πρώτης περιόδου) και κατάφερε να το κρατήσει με μικρές αυξομειώσεις ως το τέλος του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Πανιωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση του 8ου φάιναλ-φορ πόλο των ανδρών, που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, αφού επιβλήθηκε με 8-7 της Βουλιαγμένης στον «μικρό» τελικό.

Από την αρχή του αγώνα, ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα (προηγήθηκε 2-0 στα μισά της πρώτης περιόδου) και κατάφερε να το κρατήσει με μικρές αυξομειώσεις ως το τέλος του ημιχρόνου. Παρά το γεγονός ότι ήταν άσχημα τα ποσοστά τους στον παίκτη παραπάνω και η απόδοση των βασικών τους ατού, όπως του Μπέιλι και του Θωμάκου, δεν ήταν και η καλύτερη, οι "κυανέρυθροι" βασίστηκαν στην καλή τους άμυνα και τις αποκρούσεις του Γιώργου Ρέππα για να κλείσουν το πρώτο μέρος στο 5-3.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όταν στο τρίτο οκτάλεπτο η ομάδα του Αλέκου Βάσσου ήταν πολύ κακή επιθετικά και η Βουλιαγμένη εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ισοφάρισε 5-5, αξιοποιώντας δύο φορές τον παίκτη παραπάνω με τους Τίντσιτς και Μπουρνάζο. Βέβαια, η ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά δεν προηγήθηκε ποτέ στο σκορ. Ο Αναστασιάδης ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο, πραγματοποιώντας ωραίο σουτ από την περιφέρεια 1'50'', λίγο πριν τη λήξη έκανε το 8-7, αφού ο Καρούντζος στα 35'' έχασε την μπάλα από τα χέρια του, κι ενώ ο ΝΟΒ είχε κερδίσει αποβολή.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Δημήτρης Μιτελούδης, εξαιτίας του χτυπήματος που δέχτηκε στα πλευρά στον ημιτελικό με τον Εθνικό, πήγε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν θλαστικό τραύμα και ένα μικρό ράγισμα στα πλευρά. Ο διεθνής αμυντικός της Βουλιαγμένης ήθελε πολύ να αγωνιστεί στο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά ο Δημήτρης Μαυρωτάς θεώρησε ότι είναι προτιμότερο να ξεκουραστεί, καθώς την Τετάρτη ο ΝΟΒ έχει αγώνα για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, με αντίπαλο ξανά τον Πανιώνιο.

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν δηλώσεις τόσο από την πλευρά των παικτών του Πανιωνίου, όσο και από την πλευρά της Βουλιαγμένης.

Κώστας Λούδης: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη»

«Σε ένα φάιναλ φορ μόνο ο κυπελλούχος έχει αξία. Για τον κόσμο της Καλαμάτας, όμως, έπρεπε να γίνει αυτό το παιχνίδι και έπρεπε να το κερδίσουμε. Ακολουθεί μια σειρά αγώνων με τη Βουλιαγμένη για τα πλέι οφ, όπου εκεί κρίνονται τα πάντα για το φετινό πρωτάθλημα. Κάναμε αυτήν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη, φτάνει όμως να το αποδείξουμε, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Στη συνέχεια πιο ήρεμα μπορούμε να δούμε το αύριο. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον Πανιώνιο. Είναι μια νέα ομάδα με ικανούς πολίστες, που δεν πρέπει να την ικανοποιεί η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα».

Γιάννης Θωμάκος: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

«Θέλαμε να πάμε στον τελικό, γιατί κάναμε ένα καλό παιχνίδι το Σάββατο. Αποδείξαμε ότι είμαστε σταθερά στην τρίτη θέση. Στα παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη στο πρωτάθλημα, θα κάνουμε την προσπάθειά μας για κάτι καλύτερο. Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για την ανάμειξη του ονόματός μου στην υπόθεση Γιαννουρή, θέλω να πω ότι έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Έχω κάνει την προσπάθειά μου και τα υπόλοιπα είναι θέμα της διοίκησης του Πανιωνίου. Δε θέλω να σχολιάσω την αποχώρηση του Γιαννουρή από την ομάδα».

Γιώργος Χατζηδάκης: «Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν στο πρωτάθλημα»

«Ήρθαμε στην Καλαμάτα για να παλέψουμε και αποδείξαμε ότι δεν είμαστε... σάκος του μποξ για καμία ομάδα. Το ζητούμενο είναι να παίξουμε καλά στα πλέι οφ και να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο είναι αμφίρροπα. Οι αντίπαλοι κερδίζουν την τελευταία στιγμή. Ελπίζω να διαφοροποιηθούν τα πράγματα στο πρωτάθλημα».

Δημήτρης Μαυρώτας: «Στόχος η τετράδα»

«Ξεκαθάρισα από την αρχή ότι αυτό το φάιναλ φορ ήταν θέμα εμπειριών για την ομάδα μου. Είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών μου. Λάθη έγιναν και αυτά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε για να φανούμε καλύτεροι στο μέλλον. Στόχος της ομάδας να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Στόχος εφικτός».



Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 0-2, 3-2

strong>ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλέκος Βάσσος): Ρέππας, Αναστασιάδης 1, Μίραλης, Λούδης, Θωμάκος 1, Ελ.Κωνσταντόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Τσόκας 1, Μπέιλι, Γκέργκελι 2, Κ.Μουρίκης 2, Μπεριστιάνος, Φλέγκας

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πρωτονοτάριος, Β.Εμμανουηλίδης, Χατζηγούλας, Δουδέσης, Τσίκλος, Αγγελίδης, Τίντσιτς 1, Κατσαούνης, Ζ.Αφρουδάκης 2, Καρούντζος 1, Μπουρνάζος 2, Χατζηδάκης 1, Τσαλκάνης


Επιμέλεια: Μελίνα Μαρκατζίνου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x