Πόλο

Κυρίαρχος...

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον συμπολίτη τους Εθνικό με 11-5, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο το 10ο Κύπελλο της ιστορίας τους. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις του, παίρνοντας με σχετική ευκολία αυτόν τον τίτλο και πλέον σκέφτονται το ματς της Τετάρτης απέναντι στην Χόνβεντ, επί ουγγρικού εδάφους για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρίτη θέση της διοργάνωσης κατέλαβε ο Πανιώνιος που επικράτησε με της Βουλιαγμένης στο μικρό τελικό.

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον συμπολίτη τους Εθνικό με 11-5, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο το 10ο Κύπελλο της ιστορίας τους. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις του, παίρνοντας με σχετική ευκολία αυτόν τον τίτλο και πλέον σκέφτονται το ματς της Τετάρτης απέναντι στην Χόνβεντ, επί ουγγρικού εδάφους για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρίτη θέση της διοργάνωσης κατέλαβε ο Πανιώνιος που επικράτησε με 8-7 της Βουλιαγμένης στο μικρό τελικό.

"Ερυθρόλευκο" σόου...

Από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε γρήγορα με 2-0. Ο Εθνικός μείωσε σε 2-1 με τον Χρήστο Αφρουδάκη όμως η συνέχεια ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» με άμυνα για σεμινάριο και σωστές επιλογές στην επίθεση πήρε διαφορά 5 τερμάτων (8-2) με τέρμα του Γιώργου Αφρουδάκη. Το σκηνικό στη συνέχεια δεν ήταν διαφορετικό με τους παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου να επικρατούν με 11-5 του Εθνικού και παράλληλα σύσσωμο το τμήμα της ομάδας να ξεσπά σε πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας που είναι το 10ο στην ιστορία του θεσμού.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιώργος Ντόσκας που και στα δυο παιχνίδια ήταν εξαιρετικός βοηθώντας τον Ολυμπιακό για να πάρει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο ελληνικό πόλο. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Δεληγιάννης. Στην Καλαμάτα βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια που είχε την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς όλων των ομάδων, με το βλέμμα του να πέφτει κυρίως σε αυτούς του Ολυμπιακού και του Εθνικού.

Tα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 1-2, 2-2

ΕΘΝΙΚΟΣ(Μάκης Βολτυράκης): Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 2, Καλακώνας 1, Εμμανουηλίδης 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Πάτερος): Ντόσκας 3, Κομάντινα 2, Σάντα 1, Νίκιτς 1, Χατζηθεοδώρου 1, Βράνιες 1, Αφρουδάκης 1


@2@Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Βαγγέλης Πάτερος (προπονητής Ολυμπιακού): «Παίξαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με χθες. Ημασταν πολύ καλοί στην άμυνα και ο τερματοφύλακάς μας (σ.σ. Δεληγιάννης) ήταν σε μεγάλη μέρα. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα, γιατί έχουμε βάθος ως ομάδα και στην επίθεση, ακόμη και στην κακή μας μέρα, κάποια γκολ θα τα βάλουμε. Αν παίζει έτσι άμυνα ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Η άμυνα είναι ζήτημα θέλησης και σήμερα είχαμε μεγάλη θέληση. Περίμενα βέβαια τη νίκη, αλλά κάπως πιο δύσκολα.

Ισως να ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί από τον Εθνικό σήμερα, αλλά σίγουρα δικαιούμασταν το τρόπαιο. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα στα πλέι-οφ, εφόσον ξανασυναντηθούμε με τον Εθνικό. Η κατάκτηση του τροπαίου μπορεί να μας βοηθήσει ενόψει του αγώνα με τη Χόνβεντ, αλλά θα μας κάνει κακό αν... την πάρουμε μαζί μας στο αεροπλάνο. Πρέπει να αφήσουμε το κύπελλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου πριν φύγουμε για τη Βουδαπέστη».

Μάκης Βολτυράκης (προπονητής Εθνικού): «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη σημερινή ήττα. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, συνεχώς λείπουν 2-3 παίκτες και δεν μπορούμε να προπονηθούμε κανονικά. Ολη τη χρονιά μόνο ένα οικογενειακό διπλό έχουμε παίξει. Μας επηρέασε και η διακοπή του πρωταθλήματος και η ομάδα έχει μείνει πίσω σε συγχρονισμό. Σήμερα μας επηρέασαν ψυχολογικά κάποιες άσχημες επιλογές στον παίκτη παραπάνω, στο ξεκίνημα του αγώνα.

Εχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες να προπονούμαστε όλοι μαζί, εκτός του Στελλάτου, και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο, ώστε να περάσουμε στον τελικό των πλέι-οφ και να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει 20 παίκτες και δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τραυματισμούς. Οταν η ομάδα δεν μπορεί να δουλέψει με όλους τους παίκτες μαζί, είναι δύσκολο για τους καινούριους παίκτες να προσαρμοστούν και να αποδώσουν όπως μπορούν».

Νίκος Δεληγιάννης (παίκτης Ολυμπιακού): «Περιμέναμε πιο δύσκολο το σημερινό τελικό. Άς μην κρυβόμαστε. Το μυαλό μας και χθες και σήμερα ήταν στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Ουγγαρία. Το κύπελλο είναι σημαντικός στόχος, αλλά δεν συγκρίνεται με την Ευρωλίγκα. Παρ΄όλα αυτά, δείξαμε ότι είμαστε φορμαρισμένοι. Ο Εθνικός απ΄ό,τι ακούγεται ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα. Εκεί θα γίνουν μεγάλα παιχνίδια και θα δούμε ποιος είναι καλύτερος για να το πάρει. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι μέσα στη χρονιά».

Γιώργος Ντόσκας (παίκτης Ολυμπιακού): «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα πήρε το κύπελλο και βοήθησα κι εγώ σε αυτό. Ολοκληρώσαμε τον έναν από τους τρεις στόχους της ομάδας. Υπολείπεται η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Γιώργος Αφρουδάκης (παίκτης Ολυμπιακού): «Είχα μείνει αρκετά χρόνια χωρίς κύπελλο (σ.σ. από το 1999, όταν το κατέκτησε με τη Βουλιαγμένη) και γι΄αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, για να κερδίσω τρόπαια. Πετύχαμε τον έναν από τους τρεις στόχους μας και πάμε την Τετάρτη για τον δεύτερο. Ημασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια νικήσαμε. Ο Εθνικός απογοήτευσε, όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους τους φιλάθλους που περίμεναν να δουν έναν δυνατό αγώνα. Σίγουρα θα βελτιωθεί, γιατί έχει καλούς παίκτες, αλλά πιστεύω πως έχει ψυχολογικό πρόβλημα».

Αντώνης Βλοντάκης (παίκτης Εθνικού): «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Ολυμπιακό. Είναι σαν να δείχνουμε ένα κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί του. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, μας έχει νικήσει τρεις φορές με χαρακτηριστική ευκολία. Αν δεν αλλάξουμε την κατάσταση στην ομάδα, καλύτερα να μην περάσουμε στον τελικό (σ.σ. των πλέι-οφ). Η σημερινή εικόνα ήταν ντροπή για τον Εθνικό».

Σάντρο Καμπάνια (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Ο Ολυμπιακός σε αυτό το τουρνουά ήταν πολύ καλύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες. Με τον Πανιώνιο μπορεί να μην έπαιξε καλά, αλλά όταν χρειάστηκε έδειξε προσωπικότητα σαν ομάδα κι αυτό ήταν ένα δείγμα ότι η ομάδα βρισκόταν σε άριστη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και για το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της ομάδας, με τη Χόνβεντ την Τετάρτη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φανταστικά στον Πειραιά απέναντι στους Ούγγρους και με τη σημερινή του παρουσία απέδειξε ότι μπορεί να κάνει το ίδιο στη Βουδαπέστη.

Είναι δύσκολο να πω κάτι για τον Εθνικό αυτή τη στιγμή, γιατί πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά σε αυτό το τουρνουά. Ολοι πρέπει να βρεθούν σε ένα δωμάτιο και να εξετάσουν τα λάθη και το μέλλον της ομάδας. Κάποιοι από τους διεθνείς πήγαν καλά και κάποιοι όχι. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί όλοι προετοιμάζονται για τα πλέι-οφ αυτή την περίοδο. Δικαιολογώ την απόφαση των δημοσιογράφων που ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης τον Ντόσκα».

Συνολικά οι κατακτήσεις

Εθνικός 12
Ολυμπιακός 10
Γλυφάδα 3
Βουλιαγμένη 2
ΝΟ Πατρών 1
Χίος 1


Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x