Πόλο

Ματσάρα και νίκη στα πέναλτι για Γλυφάδα κόντρα στην ΑΕΚ

Μπορεί η ΑΕΚ να είχε το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο η Γλυφάδα το «έσπασε» στα πέναλτι (17-16) και έκανε το 1-0 στη σειρά!

Συγκλονιστικός και με δραματική εξέλιξη ήταν ο πρώτος αγώνας της Γ1 φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΝΟ Γλυφάδας, αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/4) στην έδρα της πρώτης, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Κρίθηκε τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με νικητή τον ΑΝΟΓ, με συνολικό σκορ 17-16 (ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια είχε λήξει ισόπαλος 10-10).

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη έσπασε το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου της, πήρε προβάδισμα στις νίκες (1-0) και χρειάζεται άλλη μία για την πρόκριση στα πλέι οφ, το Σάββατο (9/4) στη Γλυφάδα. Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ εκεί, τότε θα γίνει και τρίτος αγώνας τη Δευτέρα (11/9) στην Ηλιούπολη.

Στη συναρπαστική εξέλιξη του αγώνα, ο ΑΝΟ Γλυφάδας, με ηγέτη και σκόρερ τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο (φωτο, 6 γκολ συνολικά μαζί με τα πέναλτι) είχε βρεθεί να προηγείται με 6-3, 7-5 και 10-8, αλλά η ΑΕΚ μείωσε αρχικά σε 10-9 και ισοφάρισε σε 10-10 με τον δικό της κορυφαίο Μιχάλη Τσαταλιό (7 γκολ συνολικά), με γκολ στο 1.12 πριν από τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκαν συνολικά 18 εκτελέσεις. Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΝΟΓ Νεκτάριος Ηλιόπουλος έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις, συν ένα δοκάρι, ενώ δύο έχασε και η Γλυφάδα. Ο Δουρίδας πέτυχε το νικητήριο πέναλτι για τον ΑΝΟΓ και το τελικό 16-17.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-2, 3-1, πέν. 6-7.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 2, Παπούκας 1, Κριγιέστορατς, Βούκσεβιτς 2, Δίπλαρος, Τσιστράκης 3, Τσαταλιός 7, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος Αλ. 1, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης 1, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π., Χατζηκυριακάκης 2, Δουρίδας 1, Γιαννόπουλος 6, Παπαποστόλου 1, Παπαγεωργίου, Φωτόπουλος 2, Μπρίκιτς, Μιγιούσκοβιτς 4, Ηλιόπουλος Ν., Μπελέσης, Πούρος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x