Πόλο

Διέλυσε τον Άλιμο και πάει για τέταρτο σερί Κύπελλο ο καταιγιστικός Ολυμπιακός

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού δεν χαρίστηκε στον Άλιμο και μετά το επιβλητικό 17-7 θα διεκδικήσει το τέταρτο διαδοχικό και 5ο συνολικά Κύπελλο της ιστορία της κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Ήταν φαβορί και το απέδειξε! Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού πήρε με σχετική άνεση το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου του Final 4 της Πάτρας διαλύοντας με το επιβλητικό 17-7 τον πρωτοεμφανιζόμενο Άλιμο και το Σάββατο (4/1) θα διεκδικήσει το πέμπτο Κύπελλο και τέταρτο διαδοχικό της ιστορία της κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Το ματς
Η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο καθώς οι αδερφές Πλευρίτου ήταν εκείνες που έφεραν το σκορ στο 7-1 με τον Άλιμο να βρίσκει το μοναδικό του γκολ από την Νίκη Πιοβάν.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τις πρωταθλήτριες Ευρώπης να φτάνουν στο 8-1 χάρη στο τρίτο προσωπικό γκολ της Βάσως Πλευρίτου στον ημιτελικό. Στο 3:31 και μετά τη χαμένη επίθεση του Αλίμου, ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και η Ιωάννα Χυδηριώτη έγραψε το 9-1 ενώ στην επόμενη ακριβώς επίθεση ο Άλιμος μείωσε με την Αλεξάνδρα Ασημάκη σε 9-2. Περίπου δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του οκταλέπτου, ο Άλιμος εκμεταλλεύθηκε την αποβολή της Τορνάρου φτάνοντας στο 9-3 με τη Λυκοθανάση.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, η Έλενα Ξενάκη διεύρυνε ξανά το προβάδισμα για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς, κάνοντας το 10-3. Στα 5:54 η Ιωάννα Λυκοθανάση με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο ματς κατέβασε ξανά τη διαφορά στα έξι γκολ κάνοντας το 10-4. Στη συνέχεια η Τορνάρου και η Βασιλική Πλευρίτου με δύο γρήγορα γκολ έφεραν το ματς στο 12-4, ενώ η Ασημάκη με ένα πολύ όμορφο γκολ έκανε το 12-5. Το οκτάλεπτο τελείωσε με σκορ 14-5 χάρη στα γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου και της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη.

Με την πρόκριση στον τελικό να έχει ουσιαστικά κριθεί, το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το έκτο γκολ του Αλίμου από τη Μαργαρίτα Μπιτσάκου. Ωστόσο η Φωτεινή Τριχά με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο ματς και η Νικολέτα Ελευθεριάδου έφεραν το ματς στο +10 για τον Ολυμπιακό (16-6). Στα 3:34 πριν το τέλος η Ασημάκη έκανε το 17-6 μειώνοντας ξανά για την ομάδα των νοτίων προαστίων. Ο ημιτελικός βάδιζε προς το τέλος και ένα λεπτό πριν τη λήξη η Στεφανία Σάντα σκόραρε και αυτή για πρώτη φορά διαμορφώνοντας το 17-7

Τα οκτάλεπτα: 1-7, 2-2, 2-5, 2-3

Άλιμος (Βαγγέλης Πάτερος): Λάζαρη, Χαλδαίου, Κοβάτσεβιτς, Πιοβάν 1, Λυκοθανάση 2, Πάτερου 1, Ασημάκη 2, Λογοθέτη, Μιχαϊλοβιτς, Μπιτσάκου Μ 1, Τσιμάρα, Χέλμη, Καραγιάννη, Κύρκου, Μπιτσάκου Α

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά 2, Ξενάκη 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ. 1, Τορνάρου 1, Πλευρίτου Β. 4, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Σάντα 1, Τζωρτζακάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x