Πόλο

Ανακοίνωσε Κώτσια ο Πανιώνιος

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα πόλο γυναικών του Πανιωνίου, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση της Χριστίνας Κώτσια.

Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα της η Χριστίνα Κώτσια από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι «κυανέρυθρες» ανακοίνωσαν την απόκτηση της διεθνούς αμυντικού της ΑΕΚ και για πολλά χρόνια της Βουλιαγμένης, ώστε να διεκδικήσουν ξανά την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα της Α1 πόλο γυναικών μετά την κατάκτηση φέτος της έκτης θέσης στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ενίσχυση της ομάδας πόλο γυναικών με τη Χριστίνα Κώτσια.

Η ομάδα πόλο των γυναικών ενισχύεται σημαντικά για τη χρονιά 2022-2023 με την απόκτηση της Χριστίνας Κώτσια. Η Χριστίνα ξεκίνησε να παίζει πόλο στον Πανιώνιο από μικρή ηλικία, μέχρι το 2011.

Την αγωνιστική χρόνια 2011-2012 έπαιξε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο και έπειτα έφυγε στην Αμερική (Long Beach State University στην California) για σπουδές με αθλητική υποτροφία, όπου και αγωνίστηκε στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα. Επιστρέφοντας, αγωνίστηκε στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης για τρία χρόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος το 2019. Πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, οι διακρίσεις της δεν είναι λίγες. Χρυσό μετάλλιο με την ομάδα Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011 στη Μαδρίτη, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων γυναικών στο Περθ το 2012, χάλκινο μετάλλιο στο World League με την Εθνική γυναικών το 2012.

Συμμετοχές με την Εθνική γυναικών σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα (Βαρκελώνη, Καζάν, Βουδαπέστη και Νότια Κορέα), σε δύο πανευρωπαϊκά (Βελιγράδι και Βουδαπέστη) και σε δύο Προ-ολυμπιακά τουρνουά (Ολλανδία 2016, Ιταλία 2021).

Χριστίνα, καλώς όρισες!!! Σου ευχόμαστε υγεία και ακόμη περισσότερες επιτυχίες!!!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x