Πόλο

Ανακοίνωσε Σάβελιτς ο Εθνικός

Σπουδαία μεταγραφή για την ανδρική ομάδα πόλο του Εθνικού που ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόκτηση του Νίκολα Σάβελιτς.

Αθλητής του Εθνικού στο πόλο έγινε την Τετάρτη ο Νίκολα Σάβελιτς. Ο «αυτοκράτορας» της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Μαυροβούνιου περιφερειακού, ώστε να τον ενισχύσει στον δεύτερο γύρο της Α1.

Ο 24χρονος αγωνίστηκε την τελευταία τετραετία στο UCLA, όπου κατέκτησε τον τίτλο του «Cutino Award» το 2020.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Παίκτης του Εθνικού Πειραιά είναι και επίσημα ο Μαυροβούνιος διεθνής, Νίκολα Σάβελιτς, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα ανδρών του "Αυτοκράτορα".

Ο Νίκολα Σάβελιτς τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Φάνη Κουντουδιού, αλλά θα αργήσει να κάνει το ντεμπούτο του, το οποίο θα γίνει στον δεύτερο γύρο της Α1 ανδρών. Τον νέο "κυανόλευκο" αθλητή καλωσόρισε στο αεροδρόμιο ο έφορος της ανδρικής ομάδας, Κώστας Ζωγράφος.

Ο Σάβελιτς έχει γεννηθεί το 1998 και αγωνίζεται στην περιφέρεια, σπούδασε και αγωνίστηκε στο UCLA τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ενώ διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα, παίζοντας κυρίως στην αριστερή πλευρά.

Το σημαντικότερο επίτευγμά του στα χρόνια του στο NCAA είναι η κατάκτηση του Cutino Award το 2020, ένα βραβείο που έχει κατακτήσει στο παρελθόν η Στεφανία Χαραλαμπίδη και η Άσλεϊ Τζόνσον, οι οποίες, επίσης, αγωνίζονται στον Εθνικό Πειραιά.

Ο Μαυροβούνιος άσος σκόραρε στις ΗΠΑ περίπου 200 γκολ σε πέντε σεζόν και ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής για το Πανεπιστήμιο του. Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε με το UCLA στα τελικά του NCAA, οπότε είναι προπονημένος και έτοιμος να μπει στη δράση, ενώ ο κ. Κουντουδιός πιστεύει πολύ στις προοπτικές που έχει ο αθλητής. Στο Μαυροβούνιο έχει παίξει για την Πρίμορατς Κότορ, ενώ ήταν μέλος σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Σάβελιτς πήγε στο "Π. Καπαγέρωφ" και γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες, ενώ φωτογραφήθηκε με τον προπονητή της ομάδας, Φάνη Κουντουδιό, τον αρχηγό, Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, και τον συμπατριώτη του και βασικό στέλεχος του "Αυτοκράτορα", Τζόρτζε Τεσάνοβιτς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x