Πόλο

Απόλλων Σμύρνης: Ανακοίνωσε τον Νίκα Σουσιασβίλι από τη Νόβι Μπέογκραντ

Σημαντική προσθήκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης που ανακοίνωσε τον Νίκα Σουσιασβίλι, από τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, Νόβι Μπέογκραντ.

Ενίσχυση από το «πάνω ράφι» για τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανακοίνωσε την απόκτηση του Γεωργιανού, Νίκα Σουσιασβίλι και θα ανεβάσει το επίπεδο στη δεξιά πλευρά της περιφερειακής της γραμμής. Ο 24χρονος αγωνιζόταν στη Νόβι Μπέογκραντ που είχε φτάσει δυο χρόνια στον τελικό του Champions League.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:

Σούπερ μεταγραφική κίνηση, που θα την ανεβάσει ακόμη περισσότερο επίπεδο, ολοκλήρωσε η "ελαφρά ταξιαρχία". Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση για τη σεζόν 2023-2024 του 24χρονου διεθνούς Γεωργιανού αριστερόχειρα περιφερειακού, Νίκα Σουσιασβίλι, ο οποίος την τελευταία τριετία αγωνιζόταν στη σερβική Νόβι Μπέογκραντ, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα Σερβίας, μία Αδριατική Λίγκα και την παρουσία για δύο συνεχόμενες χρονιές στον Τελικό του Champions League!

Ο γεννηθείς στις 18/4/1999 Νίκα Σουσιασβίλι είναι ένας πολύ ποιοτικός αθλητής, με σπουδαίες παραστάσεις τεσσάρων ετών από το Champions League, που έρχεται στους "κυανόλευκους»" για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δεξιά πλευρά της περιφέρειας (αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις 1 και 2).

Όντας διεθνής με την εθνική ομάδα της Γεωργίας από την ηλικία των 17 ετών και βασικό της στέλεχος ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της, ο 24χρονος, σήμερα, Σουσιασβίλι κουβαλά στις πλάτες του πολλές σπουδαίες παραστάσεις.

Το καλοκαίρι του 2017, στα 18 του χρόνια, πήρε μεταγραφή από την Τιφλίδα στη σερβική Σάμπατς με την οποία έφτασε μέχρι και τον τελικό του σερβικού Κυπέλλου. Ακολούθησε την επόμενη σεζόν η γερμανική Σπαντάου με την οποία συμμετείχε στους Ομίλους του Champions League, φτάνοντας επίσης μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.


Τη σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε ξανά στους Ομίλους του Champions League με τη Ντιναμό Τιφλίδας, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα Γεωργίας, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια φόρεσε με επιτυχία το σκουφάκι της νέας μεγάλης δύναμης του σερβικού πόλο, της Νόβι Μπέογκραντ, με την οποία έφτασε στα προημιτελικά του Euro Cup της σεζόν 2020-2021 και στους τελικούς του Champions League των δύο επόμενων σεζόν. Επίσης πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση της Adriatic Premier League τη σεζόν 2021-2022 και των δύο τελευταίων Πρωταθλημάτων Σερβίας (2021-2022, 2022-2023).

Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεταγραφή υψηλού επιπέδου, που έρχεται να πλαισιώσει το ήδη ποιοτικό ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης και να αποτελέσει μαζί με τους Νίκο Γαρδίκα και Άγγελο Γωνιωτάκη τη δύναμη «πυρός» από τη δεξιά πλευρά.

Ο Νίκα Σουσιασβίλι, η πρώτη φετινή κίνηση περεταίρω ενίσχυσης του Απόλλωνα που μπαίνει με άκρως δυναμικό τρόπο στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, είναι ένας παίκτης με ηγετικές ικανότητες και ψυχραιμία στο παιχνίδι του, που διακρίνεται ακόμη για το δυνατό του σουτ, την ταχύτητα στο κολύμπι, την όρεξη για σκληρή δουλειά κάτω από την πίεση των υψηλών στόχων και την ομαδικότητά του (μεταξύ άλλων).

Ο ίδιος ήταν εμφανώς χαρούμενος για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα (συνέλεξε πληροφορίες από τους πρώην, πλέον, συμπαίκτες του στη Νόβι, Άγγελο Βλαχόπουλο και Δημήτρη Σκουμπάκη) δηλώνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr:

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στην οικογένεια του Απόλλωνα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με τους νέους μου συμπαίκτες και προπονητές και δεν μπορώ να περιμένω για την έναρξη της νέας σεζόν. Ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όλοι μαζί. Θα σας δω τον Αύγουστο".


Να σημειώσουμε επίσης πως είναι απόφοιτος της σχολής Επιχειρηματικές Τεχνολογίες και Διοίκηση του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Γεωργίας και μιλά τέσσερις γλώσσες, τη μητρική του (Γεωργιανά), όπως και αγγλικά, ρωσικά, σέρβικα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x