Πόλο

Βλάχος: «Δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω, προχωράμε»

Στο γεγονός πως η Εθνική πόλο ανδρών πήρε ότι της άξιζε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ στάθηκε ο Θοδωρής Βλάχος μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου.

Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως η Εθνική πόλο ανδρών είχε στόχο κάτι περισσότερο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, αλλά δεν μπορούσε να το πάρει, στάθηκε στα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση, ζήτησε να διορθωθούν κάποια πράγματα στη συνέχεια κι ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα τον επόμενο μήνα και θεωρεί πως αγωνίστηκαν περισσότερο ατομικά κι εγωιστικά, παρά ομαδικά, κάτι που θα τους γίνει μάθημα για το μέλλον.

Αναλυτικά: «Στο τέλος δεν είναι τι θέλεις, αλλά τι αξίζεις και σε αυτό το τουρνουά δεν νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση. Στα κρίσιμα παιχνίδια και στο ξεκίνημα πράγματι ήμασταν μια άλλη ομάδα, αλλά το ότι παρουσιάσαμε ένα πρόσωπο πολύ βελτιωμένο σε δυο παιχνίδια που θα μπορούσε να μην ανταποκριθούν οι παίκτες, σημαίνει ότι δεν χάσαμε πολλά από τα χαρακτηριστικά μας.

Σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες μπορούμε να αρχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Να διορθώσουμε πάρα πολλά, να βάλουμε το "εγώ" μας κάτω από την ομάδα γιατί εδώ ήρθαμε διαφορετικά. Κι όλοι μαζί, ενωμένοι, νομίζω ότι αυτή η Εθνική ομάδα θα βρει τον δρόμο της».

Στην ερώτηση για το τι έφταιξε, είπε: «Νομίζω ότι είχαμε πολύ αναπτυγμένο το "εγώ" μας όταν ήρθαμε από την πρόσφατη επιτυχία, ερχόμενα τα παιδιά από τις ομάδες τους, όπου είναι πρωταγωνιστές. Δεν προλάβαμε να τα βάλουμε όλα κάτω από την "ομπρέλα" της ομάδας και να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούμε πάντα. Δουλέψαμε πολύ όλες αυτές τις μέρες με βίντεο, με ομιλία, από τις ήττες μαθαίνεις. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα, μόνο να κερδίσουμε μπορούμε και να συνεχίσουμε πιο δυνατοί».

Για το ευρωπαϊκό μετάλλιο που είναι το μόνο που δεν έχει η Εθνική: «Αν το αξίζουμε κάποια στιγμή, θα έρθει. Αλλά, πρέπει να το αξίζουμε. Πρέπει να "δαγκώνουμε σίδερα" για πάρουμε ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς συμπλήρωσε πως: «Δεν ήταν το ξεκίνημα της χρονιάς που θέλαμε. Κρατήσαμε τα καλά μας παιχνίδια για το τέλος, που δεν είχε τελικά ιδιαίτερη σημασία. Σίγουρα, ήταν θέμα γοήτρου να βγούμε πέμπτοι κι όχι όγδοοι ή έβδομοι, δεν το αξίζαμε. Ακόμα κι η πέμπτη θέση λέει κάτι, ότι δεν εγκαταλείψαμε, δεν παραδοθήκαμε.

Έχουμε κι ένα τουρνουά σε δυο εβδομάδες, ένα παγκόσμιο, μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Οπότε το πως τελειώσαμε εδώ, νομίζω είναι μια καλή αρχή γι’ αυτό που ακολουθεί. Οι στόχοι μας ήταν άλλοι, η πέμπτη θέση δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Παρόλα αυτά, το έχουμε πει χιλιάδες φορές, κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία.

Ψέματα δεν πρέπει να λέμε στον εαυτό μας, δεν ήμασταν καλοί, δεν ήταν αυτό το πρόσωπο που είχαμε δείξει στις προηγούμενες διοργανώσεις και νομίζω, στο τέλος της ημέρας, πήραμε αυτό που αξίζαμε για να είμαστε ρεαλιστές. Αλλά, όπως είπα, είμαι αισιόδοξος για το πώς τελειώσαμε αυτό το τουρνουά και ευελπιστώ να το συνεχίσουμε στην Ντόχα, στο Παγκόσμιο».

Για την πρόκριση της Εθνικής γυναικών στους Ολυμπιακούς και το χάλκινο μετάλλιο, τόνισε: «Προπονούμαστε στο ίδιο κολυμβητήριο, βλέπουμε τι περνoύν κι εκείνες, πόση προπόνηση κάνουν και ξέρουμε πόσο στεναχωρήθηκαν το 2016 που αποκλείστηκαν στην τελευταία φάση. Οπότε, χαιρόμαστε κι είναι πολύ ωραίο που δεν θα είμαστε το μόνο ομαδικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x