Πόλο

Στο Final 4 του Champions League επέστρεψε ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 14-9 της Βουλιαγμένης στο ελληνικό ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League πόλο γυναικών και σφράγισε τη θέση του στο Final 4!

Το εισιτήριο για το Final 4 του Champions League στο πόλο γυναικών σφράγισε θριαμβευτικά ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκές» επικράτησαν 14-9 της Βουλιαγμένης στο ελληνικό ντέρμπι του 4ου ομίλου και κατέκτησαν την πρωτιά, κλείνοντας θέση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Με τους τρεις βαθμούς ο Ολυμπιακός έφτασε τους 15 και βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Βουλιαγμένη, μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Συνεπώς, πηγαίνει αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική, στην οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Μεντιτερανί. Η Βουλιαγμένη, από την άλλη, θα αντιμετωπίσει την Ούιπεστ.

Η ομάδα του Πειραιά θα βρει απέναντί της τρεις ομάδες από την Ισπανία στο Final 4, αφού την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι Σαμπαντέλ, Σεντ Άντριου και Ματαρό.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τις «ερυθρόλευκες», που έκαναν νωρίς το 3-0 με δύο γκολ της Ξενάκη και ένα της Πλευρίτου. Η Ριτζ μείωσε σε 3-1 για τον ΝΟΒ, όμως η Ξενάκη και πάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 4-1 του πρώτου οκταλέπτου.

Σάντα και Ελευθεριάδου ανέβασαν τη διαφορά στο +5 (1-6). Ο ΝΟΒ μείωσε προσωρινά σε 6-2 με γκολ της Ανδρεάδη, όμως η Βάσω Πλευρίτου απάντησε στα τελευταία δευτερόλεπτα και διαμόρφωσε το 7-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Βουλιαγμένη μπήκε δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο, έτρεξε ένα σερί τριών τερμάτων (Σλίκινγκ, Ριτζ, Τζούστρα) και μείωσε σε 5-7, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Ξενάκη έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό για το 8-5, με το ματς να παίρνει φωτιά στο τελευταίο λεπτό, με τέσσερα γκολ.

Η Σλίκινγκ μείωσε ξανά σε 8-6, με τη Σιούτη να απαντάει στα 12’’ (6-9). Η Σλίκινγκ μείωσε ξανά στα 4’’ (7-9), με την Ξενάκη στην εκπνοή της τρίτης περιόδου να διαμορφώνει το 10-7.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός διεύρυνε εκ νέου τη διαφορά, με γκολ της Ελευθεριάδου και της Χυδηριώτη (7-12). Η Τζούστρα μείωσε σε 12-8. Το τελικό 14-9 διαμορφώθηκε με δύο γκολ της Σιούτι για τις «ερυθρόλευκες» και ένα γκολ της Σλίκινγκ για τον ΝΟΒ.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 5-3, 2-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Κρασσά, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ριτζ 2, Σλίκινγκ 4, Μαρία Πάτρα, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη 1, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Λουπάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 5, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x