Πόλο

«Λύγισε» από την Ισπανία στα πέναλτι αλλά προκρίθηκε η Εθνική νέων γυναικών στο πόλο

Η Εθνική πόλο νέων γυναικών «έπεσε» ηρωικά στα πέναλτι από την Ισπανία (11-9, 7-7 κ.δ.) σε ένα απίθανο ντέρμπι, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Πάλεψε αλλά δεν πήρε το ντέρμπι με την Ισπανία η Ελλάδα. Η Εθνική νέων γυναικών, μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι με την ομάδα της Ιβηρικής, «λύγισε» στα πέναλτι σε ένα παιχνίδι του οποίου η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 7-7 με την πρωτιά του ομίλου να κρίνεται στα πέναλτι (4-2).

Οι παίκτριες της Ελένης Καραγιάννη, κατέθεσαν την ψυχή τους με τις Τριχά και Κουρέτα να δίνουν το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1.

Οι Ισπανίδες αντέδρασαν και παρά το «γαλανόλευκο» 3-1, έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 4-0 παίρνοντας το προβάδισμα με 5-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ελλάδα, σήκωσε κεφάλι ισοφαρίζοντας σε 5-5 με το ματς από το σημείο εκείνο και έπειτα να μετατρέπεται σε ντέρμπι!

Η Ισπανία προηγήθηκε ξανά στα 4:23 με 7-6 με την Τριχά να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί, η Ρουίζ έκανε το 8-7, η Τριχά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, το ίδιο και η Παλάσιο (απέκρουσε η Μαυρωτά), και η Σάντα (δοκάρι), η Πέρεζ έκανε το 9-7, η Τορνάρου το 9-8, η Πρατς το 10-8, η Τσιμάρα το 10-9 και η Μορένο το τελικό 11-9.

Η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, η Ισπανία πρώτη, πολύ πιθανό οι δυο ομάδες να τα ξαναπούν στον τελικό!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-4, 3-1, 1-1, 2-4 στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 2, Καϊάφα, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα 2, Τορνάρου 2, Κουρέτα 1, Χαλδαίου, Τριχά 2, Αγγελίδη, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή.

Τα τέρματα της Ισπανίας σημείωσαν οι: Παλάσιο 4, Ρουίζ 3, Μορένο 2, Πέρεζ 1, Πρατς 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x