Πόλο

Πάλεψε, αλλά βγήκε έκτη η Εθνική πόλο γυναικών

Έστω και αν πάλεψε κόντρα στην Ισπανία, η Εθνική πόλο γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στην αντίπαλό της και έχασε 9-12 στο ΟΑΚΑ στον τελευταίο της αγώνα στο φετινό World League.

Η Ισπανία νίκησε 12-9 την Εθνική πόλο γυναικών στο ΟΑΚΑ στο ματς για τις θέσεις 5-6 του φετινού World League και την άφησε έκτη, παίρνοντας η ίδια την πέμπτη στην κατάταξη.

Το ματς ήταν ένα κλασικό ντέρμπι με κλειστές άμυνες, δυνατές κόντρες, πολλές αποβολές, μέτριο παίκτη παραπάνω και εναλλαγές στο σκορ. Η Εθνική έβρισκε πάντα τον τρόπο να ισοφαρίζει τις Ισπανίδες μέχρι το 9-9, αλλά στα τελευταία λεπτά έχασε τη συγκέντρωσή της στην άμυνα και στην παίκτρια παραπάνω και οι Ιβήρισσες το εκμεταλλεύτηκαν και σημείωσαν τρία τέρματα.

MVP αναδείχθηκε η Μάικα Γκαρθία με 4 γκολ, ενώ κορυφαία της Εθνικής ήταν η Ξενάκη με 3 γκολ.

Η Εθνική με την έκτη θέση παίρνει χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων.


Οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-4, 1-4

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 3, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ελ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Μπαχ, Εσπάρ Α. 2, Ορτίθ, Ταραγκό, Ρουίθ 1, Εσπάρ Κλ. 1, Πένια, Φόρτσα 3, Αθνάρ, Γκαρθία 4, Λέιτον 1, Σάντσεθ


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος, τόνισε πως: «Ήταν ένα περίεργο τουρνουά για μας, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Παίξαμε δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια στην αρχή, απέναντι στις ΗΠΑ και την Ισπανία με δέκα παίκτριες, λόγω της τιμωρίας τριών αθλητριών μας.

Στη συνέχεια, χάσαμε μια θέση στα μετάλλια, παίζοντας με τη Ρωσία, όπου ηττηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Σήμερα, παίξαμε καλά για τρεισήμισι οκτάλεπτα και τα χαλάσαμε όλα στο τέλος. Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε. Δεν δικαιολογούνται τέτοια λάθη όταν θέλεις να βρίσκεσαι στον δρόμο των μεταλλίων.

Χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά. Ακολουθεί μία βδομάδα καλής προετοιμασίας στην Αθήνα με το ποιοτικό συγκρότημα του Καναδά. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x