Πόλο

Λύγισε από την Ιταλία και υπέστη την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό η Ελλάδα

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας υπέστη η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών, η οποία και έχασε με σκορ 15-8 από την Ιταλία, με την πρωτιά του ομίλου πλέον να δυσκολεύει αρκετά.

Την πρώτη της ήττα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας υπέστη η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα των ομίλων, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει το «2 στα 2» και να εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ, χάνοντας με σκορ 15-8 από την Ιταλία.


Αποτέλεσμα το οποίο μειώνει τις πιθανότητες της «γαλανόλευκης» για την πρωτιά του ομίλου, με τα πάντα να κρίνονται στην τελευταία αγωνιστική. Κύριο μέλημα της Εθνικής μας δεν είναι άλλο από το να κάνει το καθήκον της επί της ουραγού και αδύναμης, Γεωργίας, και εν συνεχεία να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουγγαρία.

Το ματς:


Η Εθνική μας ομάδα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στις αρχές του πρώτου οκταλέπτου, με τους Κωνσταντίνο Γενηδουνιά και Άγγελο Βλαχόπουλο να βρίσκουν δίχτυα και να απαντούν στα τέρματα των Ντι Φούλβιο και Ετσενίκε για το 2-2. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Ιταλοί κράτησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς γκολ στα τελευταία τέσσερα λεπτά της περιόδου, με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο στο +2 για το 4-2.



Το τέρμα του Κωνσταντίνου Γκιουβετσή στις αρχές της δεύτερης περιόδου επέτρεψε στην Ελλάδα να μειώσει σε 4-3, προτού οι Ντι Σόμα με τρία δικά του γκολ, ανεβάσει τη διαφορά για την Ιταλία στο 7-3, τιμωρώντας ουσιαστικά τα λάθη της ελληνικής ομάδας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η «γαλανόλευκη», εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω, μειώνοντας με τον Κωνσταντίνο Κάκαρη στο 7-4 του ημιχρόνου.



Στο τρίτο οκτάλεπτο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, η οποία ουσιαστικά σε εκείνο το διάστημα έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε για ένα θετικό αποτέλεσμα, πληρώνοντας την ευστοχία των Ιταλών, αλλά και τις πολλές δικές της αποβολές. Η «σκουάντρα αντζούρα» πέτυχε πέντε γκολ σε αυτή την περίοδο, με την Εθνική μας να βρίσκει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Γκιουβέτη και Βλαχόπουλο, για το 12-6 του οκταλέπτου.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πέντε συνολικά καταστάσεις με παίκτη παραπάνω, μετατρέποντας μόλις δύο από αυτές σε γκολ, με τα τέρματα των Κάκαρη και Βλαχόπουλο, για το 13-8. Και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, η Ιταλία βρήκε δύο ακόμα τέρματα στο τελευταίο λεπτό, παίρνοντας τελικώς τη νίκη με το τελικό 15-8.


Τα οκτώλεπτα: 2-4, 2-3, 2-5, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτσιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντσούτο, Εκενίκε 3, Πρεσιούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Ντόλτσε 1, Νικόζια.


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Ιταλία 6 (37-13)
Ελλάδα 3 (18-23)
Ουγγαρία 3 (23-21)
Γεωργία 0 (16-37)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:
Γεωργία-Ιταλία 5-22
Ουγγαρία-Ελλάδα 8-10
Γεωργία - Ουγγαρία 11-15
Ελλάδα - Ιταλία 8-13
08/01 18:00 Γεωργία - Ελλάδα
08/01 20:00 Ουγγαρία - Ιταλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x