Πόλο

Λύγισε από την Αυστραλία στα πέναλτι η Ελλάδα!

Την ήττα 16-14 από την Αυστραλία στα πέναλτι (12-12 κ.δ.) γνώρισε η Εθνική πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου και πλέον θα διεκδικήσει την έβδομη θέση κόντρα στη Γαλλία.

Λύγισε από Αυστραλία και… απογοήτευση η Εθνική πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, καθώς τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκαν απο την Αυστραλία στη διαδικασία των πέναλτι με 16-14, με την κανονική διάρκεια να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 12-12.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, οι Αυστραλές επικράτησαν 4-2 και έτσι η Ελλάδα θα περιοριστεί σε μία αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία για τη διεκδίκηση της έβδομης Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 14:00.

Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη, ενώ η Εθνική ομάδα έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Η Αυστραλία με καλά ποσοστά στον παραπάνω (4/7 έναντι 0/3 της Ελλάδας), προηγήθηκε 6-4 στο ημίχρονο και έφτασε στο +3. Η Εθνική με σερί 4-0 προηγήθηκε 11-10 στο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν και η Σωτηρέλη απέκρουσε πέναλτι της Χάλιγκαν στο 9-10. Η Βάσω Πλευρίτου ισοφάρισε σε 10-10, η Ξενάκη, που σημείωσε συνολικά πέντε γκολ, έκανε το 11-10, όμως η Αυστραλία με δυο τέρματα προηγήθηκε ξανά, για να ισοφαρίσει η Βασιλική Πλευρίτου.

Στη διαδικασία των πέναλτι, νικήθηκαν από την Παλμ η Βασιλική Πλευρίτου και η Ειρήνη Νίνου.

Η Εθνική ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6/11 στον παραπάνω, με την Αυστραλία να έχει αντίστοιχα 9/14. Χαρακτηριστικό πως όλα τα τέρματα της τρίτης περιόδου ήταν με παίκτη παραπάνω.

Η Ελλάδα ηττήθηκε για πρώτη φορά από τα "καγκουρό" μετά από τέσσερις σερί νίκες.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-4, 2-4

Τα πέναλτι: 4-2

Αυστραλία (Όμπερμαν): Παλμ, Κέισι, Φασάλα, Χάλιγκαν 2, Λίζον-Σμιθ 3, Α. Αντριους 2, Σ. Αντριους 1, Ριτζ 3, Αραντσίνι 3, Μιχαϊλοβιτς, Κιρνς 2, Μπάλεστι, Λόνγκμαν

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 5, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x