Πόλο

Σαρωτική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο η Εθνική!

Η Εθνική πόλο ανδρών διέλυσε σαν σε προπόνηση την Κίνα (24-6) και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Σαρωτική εκκίνηση έκανε η Εθνική πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε 24-6 της Κίνας, επιβεβαιώνοντας εντυπωσιακά τον ρόλο του φαβορί που είχε στο ματς.

Η «γαλανόλευκη» ήταν σοβαρή σε όλη τη διάρκεια, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση με δέκα διαφορετικούς σκόρερ.

Σκουμπάκης και Βλαχόπουλος πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ της Ελλάδας, με την Κίνα να μειώνει σε 2-1 στον παραπάνω. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού στη συνέχεια έτρεξε σερί επτά τερμάτων για το 10-1 του ημιχρόνου.







Με σερί τριών τερμάτων (δύο του Γεννηδουνιά, ένα του Κάκαρη) στις αρχές της τρίτης περιόδου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξέφυγε στο 13-1, με τους Κινέζους να μειώνουν σε 13-2 και στη συνέχεια σε 14-3, με γκολ του Γεννηδουνιά στην κόντρα να μεσολαβεί.



Δύο γκολ του Γκιουβέτση έστειλαν την Ελλάδα στο 16-3, με τον Ζανγκ να μειώνει σε 16-4 και τον Γκιουβέτση στην εκπνοή να διαμορφώνει το 17-4 του τρίτου οκταλέπτου.



Με σερί έξι τερμάτων μπήκε στο τέταρτο οκτάλεπτο η «γαλανόλευκη». Κάκαρης, Αργυρόπουλος και Βλαχόπουλος έστειλαν την Ελλάδα στο 20-4, ενώ το σερί διεύρυναν οι Γενηδουνιάς, Καλογερόπουλος, Παπαναστασίου και Σκουμπάκης. Οι Κινέζοι βρήκαν την ευκαιρία στα τελευταία λεπτά να μειώσουν στο τελικό 24-6.



Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Βραζιλία την Τετάρτη (7/2) στις 9:30.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-0, 3-7, 2-7

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλας 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 3, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1.

Κίνα: Γου, Ζου, Τσου (1), Πενγκ, Ζανγκ (2) Τ., Σίε (1), Ζ. Τσεν (1), Ρ. Τσεν (1), Λιου, Ζανγκ Σ., Σεν, Λιανγκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x