Πόλο

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο Παίδων

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό πόλο, αφού η Εθνική Παίδων νίκησε 14-12 την Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλοι Παίδες στο πόλο. Τα παιδιά του Λεμπέση νίκησαν 14-12 την Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας που διεξάγεται στον Βόλο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου την Παρασκευή κόντρα στο Μαυροβούνιο θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.

Η Εθνική προηγήθηκε 4-2, αλλά το ημίχρονο έληξε 6-6. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Τόνσινιτς να κάνει το 6-7 και τον Λασκαρίδη να ισοφαρίζει. Η Κροατία προηγήθηκε δύο ακόμη φορές με Τσούρκοβιτς και Πρέτζι, η Ελλάδα «απάντησε» με Ζερβουδάκη και Λυκούδη για το 9-9 και ο Μπούσεβιτς έκανε το 9-10.

Ο Τσούρκοβιτς έκανε το 9-11, όμως οι Κόκκινος και Λασκαρίδης ισοφάρισαν 11-11. Ο Τσούρκοβιτς ξανά έφερε το 11-12 4’.45’’ πριν το φινάλε (12-11), αλλά στο 4’.27’’ ο Καρατζάς ισοφάρισε από τον φουνταριστό για το 12-12. Ο Κόκκινος έκανε το 13-12 στον παίκτη παραπάνω και ο Καρατζάς διαμόρφωσε τα τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Κόκκινος με 4 γκολ, ενώ από 3 τέρματα σημείωσαν οι Λασκαρίδης και Λυκούδης.

Η Ελλάδα είχε 4/13 με παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι και οι Κροάτες 3/7 π.π. και 0/1 πέναλτι.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, και η ΓΓ της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA, Βούλα Κοζομπόλη.


Οκτάλεπτα: 1-3, 5-3, 4-3, 2-5

ΚΡΟΑΤΙΑ (Χρέστακ): Πρίσμιτς, Ντραγκόσεβιτς, Κοβάσεβιτς, Τσούρκοβιτς 3, Μπούρμπουραν, Ράτσι, Πρέτζι 2, Τόνσινιτς 2, Γέρκοβιτς 2, Γκάλιτς 1, Ντούχο, Μπούσεβιτς 2, Μπάτος

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 4, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς, Μπελέσης 1, Χωματάς, Κρατημένος


Οι ημιτελικοί της Παρασκευής: 19:15 Ουγγαρία-Σερβία, 20:30 Μαυροβούνιο-Ελλάδα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x