Πόλο

Πάλεψε με την Κροατία αλλά προκρίθηκε ως δεύτερη η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών πάλεψε πολύ απέναντι στα «θηρία» εντός και… εκτός πισίνας, αλλά έμεινε στο 5-5 με την οικοδέσποινα Κροατία και τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου στο Ευρωπαϊκό.

Παρά τη μεγάλη εμφάνιση και… μάχη που έδωσε η Εθνική πόλο Ανδρών, ήρθε 5-5 με την οικοδέσποινα Κροατία και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της θα παλέψει σε νοκ άουτ ματς με το Ισραήλ, για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η Χρβάτσκα τερμάτισε πρώτη και έτσι προκρίθηκε απευθείας στους «8» της διοργάνωσης.

Το ματς
Ντέρμπι ήταν από το ξεκίνημά του το παιχνίδι με σκληρές άμυνες και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες. Η Ελλάδα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Γεννηδουνιά, όμως η άμυνά της παρέμεινε σαν… γρανίτης και με το γκολ του Βλαχόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα έκλεισε στο 2-0 το πρώτο οκτάλεπτο.

Το αμυντικό… τείχος της Εθνικής συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Λιμαράκη να ήταν… απροσπέλαστος. Από την άλλη, η επίθεση δεν λειτουργούσε τόσο καλά, ωστόσο κρατώντας το… μηδέν πίσω η ομάδα του Βλάχου ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο 2-0.

Ίδια ήταν η εικόνα και στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου για την Ελλάδα, η οποία είχε προβλήματα στην επίθεση. Ωστόσο, η Κροατία αυτή τη φορά είχε την απάντηση, όπου και με τη… βοήθεια της διαιτησίας που μοίραζε εύκολα τις αποβολές, ισοφάρισε σε 2-2. Ο Παπαναστασίου έδωσε… ανάσα και νέο προβάδισμα, αλλά ο Χαρκόφ ισοφάρισε. Ο Βλαχόπουλος σκόραρε στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά οι διαιτητές δεν μέτρησαν το γκολ και έτσι το σκορ έμεινε στο 3-3.

Στην επίθεση της τέταρτης περιόδου και στον παραπάνω, η Κροατία πήρε πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Κράγκιτς. Oι παίκτες του Βλάχου απάντησαν με άμυνες και γκολ των Παπαναστασίου και Βλαχόπουλου για το 5-4, στα 3:30’’ πριν τη λήξη. Οι οικοδεσπότες ισοφάρισαν με τον Μπούριτς και με τις άμυνες να «μιλούν» μέχρι τη λήξη, το 5-5 ήταν το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης.

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x