Πόλο

Ζερδεβάς: «Από την αρχή έχουμε θέσει στόχο τα μετάλλια»

Οι δηλώσεις του Μάνου Ζερδεβά, αμέσως μετά το θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο με 10-9 και την πρόκριση στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Ανδρών.

Την απόλυτη ικανοποίησή του έδειξε ο γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας πόλο ανδρών, Μάνος Ζερδεβάς, μετά τον θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, απέναντι στο Μαυροβούνιο, με 10-9 που έφερε την τεράστια πρόκριση της εθνικής μας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν έδειξε να αγχώνεται ιδιαίτερα ο 26χρονος τερματοφύλακας, που έκανε λόγο για την πίστη των παικτών του Θοδωρή Βλάχου στις δυνάμεις τους.

Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού μίλησε, αρχικά, για το ματς με το Μαυροβούνιο, πλέκοντας το εγκώμιο του αντιπάλου της εθνικής Ελλάδος. «Ξέραμε από την αρχή ότι το Μαυροβούνιο είναι μία νεανική ομάδα, έχει έρθει με πολύ όρεξη και δουλειά. Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο μεσημέρι για εμάς, παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι το θέλαμε περισσότερο και το δείξαμε και στο νερό. Για αυτό προκριθήκαμε κιόλας», όπως είπε ειδικότερα για τον δυνατό πρώτο προημιτελικό.

Δεν έχασε λεπτό, από εκεί και πέρα, την αισιοδοξία του για πρόκριση στην τετράδα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του στη συνέχεια. «Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου και εμπιστοσύνη, ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να πω ότι πίστεψα πως θα χάσουμε, φαινόταν από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι το θέλαμε περισσότερο και δύσκολα ή εύκολα το παιχνίδι θα το παίρναμε. Κρίθηκε σίγουρα στις λεπτομέρειες, στο τελευταίο σουτ αν δεν κάνω λάθος. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι καταφέραμε και προκριθήκαμε στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου», ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Έκδηλη η χαρά του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, από εκεί και πέρα, που έσπευσε να κοπάσει, βέβαια, τους απότομους πανηγυρισμούς, τονίζοντας για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται ότι «Από την αρχή είχαμε θέσει σαν στόχο τα μετάλλια και είχαμε πει ότι δεν μας αρκεί αν μπούμε στην τετράδα. Σήμερα είναι μέρα χαράς, αλλά από αύριο επεξεργαζόμαστε το επόμενο παιχνίδι που δεν μας ενδιαφέρει ποιον θα βρούμε αντίπαλο. Εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τη δικιά μας απόδοση και ανυπομονώ να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια».

Για το τέλος, ο Μάνος Ζερδεβάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλεία που γίνεται από τους πάντες, ώστε η εθνική να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών, λέγοντας πως «Η εθνική ομάδα δείχνει μία συνέπεια. Αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και στα σωματεία, αλλά και στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας δουλεύουμε σωστά. Με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως είπα και πριν, που καταφέρνουμε τους στόχους μας και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x