Πόλο

«Καθάρισε» το Μαυροβούνιο και παίζει για την πέμπτη θέση η Εθνική πόλο

Σε ένα εντυπωσιακό ματς, η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε το Μαυροβούνιο 14-12 στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις 5-8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ και θα διεκδικήσει το Σάββατο την πέμπτη θέση.

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε το ισχυρό Μαυροβούνιο 14-12 για τις θέσεις 5-8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ και το ερχόμενο Σάββατο θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση κόντρα σε Γεωργία ή Γαλλία.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση. Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα έκανε πολλά λάθη και δεν βρήκε ρυθμό ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Αυτό επέτρεψε στους Μαυροβούνιους να προηγηθούν με 5-3 στο πρώτο ημίχρονο.

Στη συνέχεια, η εικόνα της Εθνικής άλλαξε και όλον τον αγώνα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με επιμέρους σκορ 6-2 στην τρίτη περίοδο πήρε το προβάδισμα. Οι Μαυροβούνιοι προσπάθησαν ξανά να πάρουν αυτοί το προβάδισμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για την γαλανόλευκη ήταν ο Γενηδουνιάς με 5 γκολ.

Η Ελλάδα είχε πολύ καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω 6/8 και 2.3 πέναλτι. Το Μαυροβούνιο είχε 7/15 π.π. και 1/1 πέναλτι.


Οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-6, 5-5

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μούρισιτς, Ράντοβιτς, Αβέρκα 2, Μίρσιτς, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς, Ντούρντιτς 2, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 2, Πέτκοβιτς 3, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Λιμαράκης, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε πως:«Αμέσως μετά τον χαμένο προημιτελικό, όπου απωλέσαμε την ευκαιρία να μπούμε στην τετράδα και τη διεκδίκηση των μεταλλίων, θέσαμε τον επόμενο στόχο, δηλαδή να προσπαθήσουμε πλέον να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση, την πέμπτη. Διότι, η ομάδα πρέπει να δείχνει χαρακτήρα και να αγωνίζεται σε όποιες συνθήκες δημιουργούνται.

Γιατί, έχουμε και νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να γαλουχηθούν με αυτές τις αρχές. Νομίζω ότι δείξαμε χαρακτήρα σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που και είναι πολύ καλή, αλλά είχε και μεγαλύτερο κίνητρο από μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί ήθελε τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Εμείς είχαμε το δικό μας κίνητρο, τον δικό μας σκοπό στο παιχνίδι. Ξεκίνησε πολύ "κλειστά" το ματς και φάνηκε ότι βάζουμε γκολ με το "σταγονόμετρο", αλλά νομίζω ότι, επιτέλους, σε αυτό το τουρνουά, καταφέραμε να πετύχουμε κάποια σημαντικά και εύκολα γκολ απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Στο δεύτερο μισό μπήκαμε δυνατά, με ωραίους συνδυασμούς, παρά το γεγονός ότι οι Μαυροβούνοι πλησίασαν στο τέλος.

Βγάλαμε αντίδραση. Δεν θέλαμε να φύγουμε από δω, έχοντας κερδίσει μόνο Μάλτα και Ισραήλ. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις με φόντο πάντα την πρόκριση και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x