Πόλο

«Έπνιξε» το Μαυροβούνιο και πήρε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό η Εθνική πόλο ανδρών

Ανώτερη η Εθνική πόλο ανδρών, νίκησε το Μαυροβούνιο 15-10 στον τελικό των θέσεων 5-6 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ και πήρε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο ανδρών της Κροατίας η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε το Μαυροβούνιο 15-10 για τις θέσεις 5-6 της διοργάνωσης και μπήκε στην πεντάδα, αφήνοντας στην έκτη τους αντιπάλους του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς με τέσσερα γκολ.

Η πέμπτη θέση που κατέλαβε η Ελλάδα είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της. Την ίδια είχε καταλάβει και το 2022, ενώ δύο φορές ήταν τέταρτη.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικεντρώνεαι στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, 5-17 Φεβρουαρίου.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέβαλαν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο οκτάλεπτο και «χτύπησαν» στον αιφνιδιασμό τους Μαυροβούνιους.

Το Μαυροβούνιο μείωσε 8-5 στο ημίχρονο με 3-2 επιμέρους σκορ κι ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, οπότε στο τρίτο οκτάλεπτο μείωσε στο 9-7.

Οι παίκτες του Γκοΐκοβιτς μείωσαν 9-8 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, όμως η Ελλάδα «ανέβασε στροφές» κι έφτασε στο τελικό 15-10.


Τα οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (4), Σκουμπάκης (1), Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Καλογερόπουλος (2), Αργυρόπουλος (2), Αλαφραγκάκης, Κάκαρης (1), Νικολαΐδης (2), Γκίλλας (3), Τζορτζάτος

Μαυροβούνιο (Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπργκούλιαν (1), Πέρκοβιτς (1), Αβέρκα (2), Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς (2), Ν. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα (2), Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς (2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x