Πόλο

Κακή εμφάνιση και ήττα για την Εθνική από την Ολλανδία, πέρασε ως 2η στα προημιτελικά

Η Ελλάδα ηττήθηκε (15-10) από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία, προκρίθηκε με τη δεύτερη θέση του ομίλου στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού και περιμένει μια εκ των Γαλλίας και Γερμανίας στη συνέχεια

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία στο ντέρμπι για την πρώτη θέση του ομίλου η Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε 15-10 στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που έκρινε μόνο την κατάταξη (και τους αντιπάλους της συνέχειας), αφού οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, που θα αναμετρηθούν στα χιαστί της Δευτέρας (8/1). Τα προημοτελικά θα διεξαχθούν την Τρίτη 8/1.

Οι Ολλανδέζες κυριάρχησαν πλήρως στο σημερινό παιχνίδι και κράτησαν τον έλεγχο του σκορ σε όλη τη διάρκεια. Η Ελλάδα προηγήθηκε δύο φορές στον παραπάνω, με τις Ολλανδέζες να ισοφαρίζουν ισάριθμες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των «οράνιε» να προηγηθούν και παρά την ισοφάριση της «γαλανόλευκης» με γκολ της Νίνου, η Ολλανδία έκανε το 4-3 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με πέναλτι η Φαν Ντερ Σλοτ έστειλε την Ολλανδία στο +2 (5-3) για πρώτη φορά. Η Ελληνιάδη απάντησε άμεσα, με πανέμορφο γκολ από την περιφέρεια, αλλά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια βρήκε γκολ από τη φουνταριστή για το 6-4. Η Ολλανδία διεύρυνε το προβάδισμά της με σερί τριών τερμάτων για το 9-4 του ημιχρόνου.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου η Ρόχε βγήκε στην κόντρα μετά από λάθος στην άμυνα της «γαλανόλευκης» για το 10-4. Η Χυδηριώτη ήταν η αυτή που σταμάτησε το σερί των «οράνιε» μειώνοντας σε 10-5, όμως νέο λάθος της ελληνικής άμυνας έδωσε την ευκαιρία στην Ολλανδία να ξεφύγει ξανά στο +6 (11-5). Η Πάτρα στον παραπάνω μείωσε εκ νέου σε 11-6, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσε το 11-7 της τρίτης περιόδου.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου η Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε σε 11-8, αλλά η Φαν ντερ Σλοτ ανέβασε ξανά τη διαφορά (12-8). Το γυριστό της Ξενάκη έφερε ξανά σε απόσταση τριών τερμάτων την Ελλάδα (12-9), η Ολλανδία βρήκε ξανά την απάντηση για το 13-9. Η Χυδηριώτη έδωσε την τελευταία ανάσα στη «γαλανόλευκη», με τις «οράνιε» να βρίσκουν δύο γκολ για το τελικό 15-10.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-1, 2-3, 4-3
Ολλανδία: Ααρτς, Γόλβες 2, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 4, Κούνινγκ 1, Φαν ντε Κράατς 5, Ρόγκε Β. 1, Σέβενιτς 1, Γιούστρα, Ρόγκε Λ., Μουλχούιζεν, τεν Μπροκ, Φαν ντεν Ντόμπελστιν.
Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 1, Πλευρίτου Ε., Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη 1, Σταματοπούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x