Πόλο

Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Έμαθαν αντιπάλους για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

Αντίστροφα για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο της Νετάνια, που θα διεξαχθεί 3-16 Ιανουαρίου 2024 μετρούν οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών.

Ουγγαρία, Ιταλία και Γεωργία θα είναι οι αντίπαλοι της ομάδας των ανδρών, που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με στόχο να συνεχίσει τις μεγάλες επιτυχίες.

Η ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου τέθηκε στον Β’ όμιλο. Θυμίζουμε πως στους δύο πρώτους ομίλους της διοργάνωσης έχουν τοποθετηθεί οι ομάδες της 8άδας του περσινού Ευρωπαϊκού.

Οι δύο πρώτοι των δύο πρώτων ομίλων θα προκριθούν απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι άλλοι δύο θα αναμετρηθούν με τις δύο πρώτες ομάδες των Γ’ και Δ’ ομίλων.

Ο όμιλος της Εθνικής θα διασταυρωθεί με τον Γ’ όμιλο (4Α-1Γ, 3Α-2Γ), που αποτελείται από Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ και Μάλτα.

Στον Α’ όμιλο βρίσκονται Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία και στον Δ’ όμιλο Σλοβακία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ρουμανία.

Η κλήρωση της Εθνικής γυναικών


Με το ίδιο σύστημα θα γίνουν και οι αγώνες στο Ευρωπαϊκό των γυναικών.

Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης τοποθετήθηκε στον Α’ όμιλο μαζί με Ουγγαρία, Ολλανδία και Κροατία. Αν καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της θα προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά.

Σε περίπτωση που καταλάβει μια από τις θέσεις 3-4 θα διασταυρωθεί με μία από τις δύο πρώτες ομάδες του Γ’ ομίλου (4Α-1Γ, 3Α-2Γ), που αποτελείται από τους Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία και Τουρκία.

Στον Β’ όμιλο συμμετέχουν Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία και στον Δ’ όμιλο Σλοβακία, Βουλγαρία, Γερμανία και Μ. Βρετανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x