Πόλο

Νίκη στο… ρελαντί επί της Γερμανίας για την Εθνική πόλο γυναικών!

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών διέλυσε με 13-3 τη Γερμανία, για την 4η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο, στον δρόμο γιο τα προημιτελικά.

Επιστροφή στις νίκες σήμερα για την Ελλάδα, μετά την ήττα από την Ολλανδία, στη «μάχη» για την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών στο Σπλιτ.

Με την Εθνική μας να διαλύει με 13-3 τη Γερμανία, για την 4η αγωνιστική του τουρνουά, φτάνοντας παράλληλα στην τρίτη της νίκη στη διοργάνωση.

Πλέον απομένει η αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμένου να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα προημιτελικά, όπου πιθανίτατα θα περάσουν ως δεύτερες!

Η εθνική εμφανίστηκε πολύ χαλαρή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και χρειάστηκε κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά για να ανοίξει το σκορ με την Πάτρα. Η άμυνα λειτούργησε καλά, με διαδοχικά κλεψίματα, τα οποία όμως η ελληνική ομάδα δεν αξιοποίησε για να σκοράρει στην κόντρα και να ξεφύγει.

Τη λύση έδωσαν οι φουνταριστές, και κυρίως η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, που μπήκε στο ματς στη δεύτερη περίοδο και σκόραρε δύο φορές μέσα στο πρώτο λεπτό. Η ελληνική ομάδα ξέφυγε 8-1, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου οι Γερμανίδες βρήκαν δύο γκολ σε γρήγορες επιθέσεις και μείωσαν σε 8-3.

Στα δύο τελευταία οκτάλεπτα οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους, όμως η επιθετική τους απόδοση σίγουρα προβλημάτισε την ομοσπονδιακή τεχνικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εθνική έχασε δύο πέναλτι (Τριχά και Β. Πλευρίτου), είχε 0/4 στην παίκτρια παραπάνω και συνολικά μόλις 31% στα σουτ (13/42).

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-6, 0-3, 0-2.

Γερμανία: Βόσεμπεργκ (1), Πετίκη, Πολτς, Ντέικε, Λούντβιχ, Ρικ, Φράι (1), Ταντάι, Κίλστρα, Στούβε, Κρούκενμπεργκ.

Ελλάδα: Ε. Πλευρίτου, Ελληνιάδη (1), Σάντα (2), Τριχά (1), Ξενάκη (1), Νίνου (1), Πάτρα (1), Σιούτη, Β. Πλευρίτου (2), Γιαννοποούλου, Μυριοκεφαλιτάκη (4).

H βαθμολογία του ομίλου:
Ολλανδία 9
Ελλάδα 9
Κροατία 6
Ουγγαρία 3
Γερμανία 3
Ρουμανία 0

Η επόμενη αγωνιστική:
11.00 Ουγγαρία – Ρουμανία
18.30 Ελλάδα – Κροατία
21.30 Γερμανία – Ολλανδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x