Πόλο

Γενηδουνιάς: «Υποχρέωσή μας είναι να εμφανιζόμαστε πάντα έτοιμοι και δυνατοί»

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς αναφέρθηκε στο βαρύ πρόγραμμα της Εθνικής, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Τον... μαραθώνιο των μεγάλων διοργανώσεων συνεχίζει η Εθνική πόλο ανδρών, που επικράτησε της Κίνας στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ντόχα.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, στις δηλώσεις του μετά το ματς, υπογράμμισε το βαρύ πρόγραμμα της «γαλανόλευκης», χαρακτηρίζοντας τη νίκη της πρεμιέρας ως ένα καλό ξύπνημα.

«Πολλοί αγώνες. Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόγραμμα, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Οι περισσότεροι αθλητές έχουν περάσει από τις ίδιες διαδικασίες με εμάς, υποχρέωσή μας είναι να εμφανιζόμαστε πάντα έτοιμοι και δυνατοί να αγωνιστούμε», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για τη συνέχεια:.

«Νιώθουμε έτοιμοι, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με τη Βραζιλία θεωρητικά εύκολο και μετά το ντέρμπι του ομίλου με τη Γαλλία, που είναι στις 9 του μήνα. Σίγουρα, μετά το Ευρωπαϊκό δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας. Το ματς με την Κίνα ήταν ένα καλό ξύπνημα, δείξαμε διάθεση και ενέργεια, που είναι το πιο σημαντικό σε όλα τα παιχνίδια, με όποιον αντίπαλο και εάν παίζεις. Οι πρεμιέρες κρύβουν δυσκολίες, γι αυτό είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, κρατάμε αυτό και συνεχίζουμε».



Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είπε από την πλευρά του: «Έχουμε πει ότι το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, είτε Παγκόσμιο, είτε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα έχει και πάλι υψηλούς στόχους. Βλέπουμε, όμως, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τους υψηλούς στόχους που υπάρχουν, ανέφερε: «Είναι μια δύσκολη χρονιά, το ξέραμε από την αρχή, αλλά είμαστε έτοιμοι. Μετά από την αναποδιά που έγινε στο Ευρωπαϊκό, η ομάδα είναι ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά έτοιμη και θα το δείξουμε από την πρώτη στιγμή».

Για το ότι η αποστολή της Εθνικής διαθέτει τρεις φουνταριστούς και για τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ τους, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό, ο φουνταιρστός είναι μια από τις πιο δύσκολες θέσεις. Ο καθένας από εμάς δίνει το 100% για να βοηθήσει την ομάδα και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτής. Είναι πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά παιχνίδια, όμως δεν τα φοβόμαστε, είμαστε πανέτοιμοι για αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x