Πόλο

Νίκησε τη Γλυφάδα και σήκωσε μία ακόμα κούπα ο Ολυμπιακός!

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Γλυφάδα στη Λάρισα (14-7), αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και έβαλε πλώρη για μια ακόμα ονειρική χρονιά!

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε ξανά ο Ολυμπιακός! Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης επιβλήθηκαν 14-7 της Γλυφάδας στον τελικό και σήκωσαν το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας τους, φουλάροντας για το τρεμπλ.

Το ματς
Μόλις στο πρώτο λεπτό η Σιούτη κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Γκανγκλ (0-1), με την Διαμαντοπούλου στη συνέχεια να πιάνει το πέναλτι της Κοντογιάννη και την Ξενάκη στην κόντρα να κάνει το 0-2. Η Μυριοκεφαλιτάκη πήρε την μπάλα μπροστά από την αντίπαλη εστία και χωρίς να δυσκολευτεί έδωσε αέρα τριών γκολ (0-3). Η Γλυφάδα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και είδε πρώτα την Αντωνιάδη να μειώνει (1-3) και λίγο αργότερα την Γκανγκλ να βγάζει το πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου. Η Κούλχας με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ μάζεψε τη διαφορά στο γκολ (2-3)και η Νίνου με εύστοχο πέναλτι ισοφάρισε (3-3) στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου!





Η Ξενάκη πήρε την μπάλα μετά από καλή άμυνα του Ολυμπιακού και αφού κολύμπησε στην κόντρα μέχρι την άλλη εστία, σκόραρε για το 3-4, με την Ελευθερία Πλευρίτου να νικά στην επόμενη φάση την Γκανγκλ από κοντά (3-5). Η Ουγγαρέζα τερματοφύλακας της Γλυφάδας δεν μπόρεσε να σταματήσει την Βάσω Πλευρίτου από το σημείο του πέναλτι που έκανε η Γρηγοροπούλου και έτσι το 3-6 ανάγκασε τον Ανδρεάκο να καλέσει σε τάιμ άουτ. Η Ελευθεριάδου «έπιασε» δουλειά για τις «ερυθρόλευκες» και με δύο προσωπικά της τέρματα έδωσε ένα προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του Τσίριτς (3-8), με την Γκίλλα να μειώνει απλά σε 4-8 προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από δύο μεγάλες επεμβάσεις της Καρίτσα που πέρασε στο ματς, η Κοντογιάννη από μακριά νίκησε τη Διαμαντοπούλου για το 5-8, ενώ η Κρίστμας μετά από έξι λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο, σταμάτησε την επιθετική απραξία του Ολυμπιακού (5-9). Η Γρηγοροπούλου ήταν αυτή που με δικό της γκολ συνέχισε την προσπάθεια της Γλυφάδας (6-9).

Η Ξενάκη συνέχισε δυναμικά όπως δηλαδή ξεκίνησε (6-10), ενώ η Νίνου σε μια κατάσταση με καλές προϋποθέσεις μείωσε ξανά (7-10). Η Κρίστμας έφυγε στην κόντρα και επανέφερε το +4 (7-11). Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κρίστμας και Ξενάκη διαμόρφωσαν το τελικό 14-7.


Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5

ΑΝΟ Γλυφάδας (Θεόδωρος Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρίτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσιριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη1, Πλευρίτου Μ. 1, Χαλδαίου, Πλευρίτου Β. 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x