Πόλο

Η κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων πόλο

Η κλήρωση του Champions League πόλο ανδρών και γυναικών έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μανίσα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στην τουρκική πόλη.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ως αντιπρόεδρος της LEN, προλόγισε την κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων πόλο ανδρών και γυναικών την Πέμπτη στη Μανίσα της Τουρκίας κι αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο διεξαγωγής όλων των διοργανώσεων.

Στο Champions League ανδρών, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο στους «16» με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, την Ντιναμό Τιφλίδας, καθώς και τον νικητή του γκρουπ Δ' των προκριματικών (Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Ντουναϊσβάρος, Τουργκόινγκ, Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Θα διεξαχθούν τρία παιχνίδια εντός κι άλλα τόσα εκτός για κάθε σύλλογο και αυτά θα ολοκληρωθούν τέλη Δεκέμβρη. Από κάθε όμιλο προκρίνονται δύο ομάδες στα προημιτελικά του Μαρτίου. Οι υπόλοιπες δύο θα παίξουν στα προημιτελικά του Euro Cup.

Τα γκρουπ της φάσης των «16»:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νόβι Μπέογκραντ, Σαμπαντέλ, Στεάουα Βουκουρεστίου κι ο νικητής του γκρουπ Β'
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντιναμό Τιφλίδας κι ο νικητής του γκρουπ Δ'
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Φερεντσβάρος, Γιαντράν Σπλιτ, Γιαντράν Ερτζεγκ Νόβι κι ο νικητής του Γκρουπ Α' (σε αυτό μετέχει ο Απόλλων Σμύρνης)
Δ΄ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελονέτα, Μαρσέιγ, Σπαντάου κι ο νικητής του Γκρουπ Γ' (σε αυτό συμμετέχει και ο ΝΟ Βουλιαγμένης)

Όσον αφορά στην προκριματική φάση, θα διεξαχθεί το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου κι ο πρώτος κάθε ομίλου θα περάσει στους «16», ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν στα προκριματικά του Euro Cup.

Αναλυτικά, οι όμιλοι των προκριματικών (η πρώτη σε κάθε γκρουπ είναι η διοργανώτρια ομάδα):
Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Ανόβερο, Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας, Χόνβεντ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς, Μπρέσια, Πρίμορατς Κότορ, Ντούισμπουργκ, Νόσι Λε Σεκ
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: Οραντέα, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, Ορτίτζια, Πρίμορε Ριέκα
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Ντουναϊσβάρος, Τουργκόινγκ, Ντιναμό Βουκουρεστίου

Στο Champions League γυναικών, εξάλλου, με τέσσερις εκ των πέντε ελληνικών ομάδων διεξήχθη η κλήρωση της προκριματικής φάσης. Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του επόμενου γύρου, η κλήρωση των οποίων θα γίνει στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Νετάνια.

Κάθε γκρουπ πλαισιώνεται από πέντε ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση κι οι υπόλοιπες δύο θα συνεχίσουν στο Euro Cup. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 21-24 Σεπτεμβρίου. Γλυφάδα κι Άλιμος κληρώθηκαν στον πρώτο όμιλο, ο Εθνικός στον δεύτερο κι η Βουλιαγμένη στον τρίτο.

Αναλυτικά οι όμιλοι των προκριματικών (η πρώτη σε κάθε γκρουπ είναι η διοργανώτρια ομάδα):
Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Ουίπεστ, Φερεντσβάρος, ΓΛΥΦΑΔΑ, Σπαντάου, ΑΛΙΜΟΣ
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Μιλούζ, Πάντοβα, Μεντιτεράνι, ΕΘΝΙΚΟΣ, Τριέστε
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: Ματαρό, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, Τεράσα, Ζούγκλο, Ντε Ζάαν
Δ΄ΟΜΙΛΟΣ: Ρόμα, Ντουναϊσβάρος, Λιλ, Σεντ Αντρέου, Νανσί

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x