Πόλο

Στα προημιτελικά η Εθνική - Τεράστια νίκη με buzzer beater κόντρα στις ΗΠΑ

Στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου η Εθνική… Τεράστια νίκη 15-14 επί των ΗΠΑ με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου με ανατροπή και γκολ στην εκπνοή του αγώνα.

Γκολ και έφυγε για τα προημιτελικά… Σε ένα παιχνίδι θρίλερ η Εθνική μας ομάδα πόλο πήρε τη νίκη 15-14 απέναντι στις ΗΠΑ και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου ως πρώτη του ομίλου της. Εκεί πλέον θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κροατία ή το Μαυροβούνιο για την πρόκριση της στους «4».

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για την Εθνική μας ομάδα η οποία μάλιστα ήρθε και με συγκλονιστικό τρόπο. Οι διεθνείς μας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέντε γκολ διαφορά στο ημίχρονο (9-4), όμως ανέβασαν την απόδοσή τους σταδιακά και με τον Παπαναστασίου να είναι καθοριστικός έφτασαν στο σημείο να παίζουν στην τελευταία επίθεση όλο το παιχνίδι. Ο διεθνής άσος σκόραρε στην εκπνοή και έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Εθνική μας ομάδα.



Η Εθνική μας ομάδα δεν ξεκίνησε καλά το ματς αλλά είχε μείνει μαζί με τις ΗΠΑ στο σκορ. Μετά το 3-3 του πρώτου οκταλέπτου ακολούθησε το καταστροφικό δεύτερο στο οποίο οι Αμερικανοί κατάφεραν να πάρουν διαφορά και να προηγηθούν με 9-4 στο ημίχρονο. Από το σημείο αυτό η Εθνική μας σιγά-σιγά άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Οι διεθνείς μας μείωσαν το σκορ στα δύο τέρματα 11-9 και με ένα σερί τριών τερμάτων από τους Γενηδουνιά, Αργυρόπουλο και Παπαναστασίου έφεραν το ματς στα ίσα 13-13. Οι Αμερικανοί με τον Ίρβινγκ πέρασαν μπροστά στο σκορ και πάλι, 1’25’’ πριν το τέλος. Ο Παπαναστασίου ισοφάρισε και κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία επίθεση να κρίνονται τα πάντα. Εκεί στην εκπνοή και πάλι ο Παπαναστασίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα λίγα δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα, δίνοντας μια τεράστια νίκη στην Εθνική μας.

ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ 14-15
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΗΠΑ: Βάινμπεργκ, Χούπερ, Γούντχεντ Κ., Αμπραμσον, Ντομπ 4, Σουπίδο, Χάλοκ 2, Γούντχεντ Ν., Μπόουεν 1, Τ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ιρβινγκ 6, Χόλαντ

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 4, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x