Πόλο

Σήκωσε το Eυρωπαϊκό πόλο ανδρών η Κροατία

Σε ένα καταπληκτικό ματς, η Κροατία νίκησε την Ουγγαρία 10-9 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών που φιλοξένησε στο Σπλιτ και κατέκτησε το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» της.

Σε ένα δραματικό ματς, η «οικοδέσποινα» Κροατία νίκησε την Ουγγαρία 10-9 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών που φιλοξένησε στο Σπλιτ και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2010, με εκ των πρωταγωνιστών τον τερματοφύλακα Μπίγιατς του Ολυμπιακού με τις πολλές επεμβάσεις που πραγματοποίησε.

Οι «χρβάτσκι» κατάφεραν να αποκτήσουν και +2, έχοντας το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης, οι Μαγυάροι ισοφάρισαν επτά φορές στο ματς, όμως το γκολ των Κροατών στα τελευταία δευτερόλεπτα τους έδωσε το τρόπαιο.


Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-0, 4-4, 2-2

Ουγγαρία: Λεβάι, Αβγκιάλ, Μάνχερτζ 1, Κόναρικ 1, Νάγκι, Μόλναρ 2, Ζάλανκι 1, Μπούριαν, Νέμεθ 1, Φέκετε, Γιάνσικ 2, Βιγκνάρι 1, Βόγκελ

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 3, Φάτοβιτς, Κράπιτς 1, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπιλγιάκα, Ζούβελα, Μάρινιτς Κράγκιτς 2, Βρλιτς, Μπάσιτς 1, Χάρκοβ 3, Πόπαντιτς


Στον «μικρό» τελικό, η νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, νίκησε την προηγούμενη, Ιταλία, 7-6 και πήρε την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x