Πόλο

Oι απίθανοι MVP, ο Γεννηδουνιάς, η όμορφη εικόνα του κόσμου και το λάθος

Το sport-fm.gr βρέθηκε στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών-Γυναικών στη Λάρισα το οποίο βάφτηκε ολοκληρωτικά «ερυθρόλευκο», καταγράφοντας τις όμορφες στιγμές αλλά και το άσχημο λάθος.

Με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2/2 σε γυναίκες και άνδρες στο Κύπελλο Ελλάδας, η διοργάνωση του Final Four ολοκληρώθηκε στη Λάρισα και το sport-fm.gr που βρέθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, καταγράφει τι μας άφησε η μέρα των τελικών (17/4).

Οι πανέμορφες εικόνες με τα παιδιά και τους αθλητές

Η επιλογή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Πολιτείας στη Λάρισα για τη διοργάνωση του Final Four ήταν από μόνη της μια ρισκαδόρικη, μιας και μιλάμε για μια ανοιχτή πισίνα. Οι ψιχάλες στα ημιτελικά, έγιναν βροχή (ευτυχώς όχι έντονη) και όλα πήγαν καλά, με τον κόσμο να είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση, αφού παρά το νερό που έπεφτε από το πρωί της Κυριακής (17/4), βρέθηκε εκεί για να στηρίξει την ομάδα του και να παρακολουθήσει σπουδαίους αθλητές. Με την ολοκλήρωση και του τελικού των ανδρών, δεκάδες παιδιά κατέβηκαν από την κερκίδα γύρω από την πισίνα, έβγαλαν αμέτρητες φωτογραφίες με τους Κυπελλούχουςς, μάζεψαν αυτόγραφα και έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές, σε μια πόλη που έδειξε να αγκαλιάζει τη διοργάνωση.




Η αποβολή του Γεννηδουνιά που πήγε να «τουμπάρει» το ματς

Μπορεί το σκορ να ήταν στο 9-3 υπέρ του Ολυμπιακού, όμως η αποβολή του Γεννηδουνιά χωρίς αντικατάσταση 5’ περίπου πριν το φινάλε, άλλαξε τελείως το ματς, με τη Βουλιαγμένη να μειώνει στο γκολ (9-8), χάνοντας μάλιστα και ευκαιρία να στείλει τον τελικό στα πέναλτι στην τελευταία φάση. Πάντως ο 29χρονος διεθνής Έλληνας πολίστας προκάλεσε έκπληξη καθώς αποβλήθηκε για χτύπημα σε αντίπαλο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με τον εξαιρετικό χαρακτήρα που έχει δείξει όλα τα χρόνια στις πισίνες. «Με στεναχώρησε», είπε ο Θοδωρής Βλάχος, με τον Γεννηδουνιά να είναι δακρυσμένος μετά τη συνομιλία με τον προπονητή του μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός.




Ο απίθανος Ζερδεβάς και η φανταστική Ξενάκη

Για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να φτιάξει αυτό το +6 που τελικά τον έσωσε μετά την επιστροφή της Βουλιαγμένης, τον βασικό ρόλο δεν έπαιξαν τα τέσσερα του Φίλιπ Φιλίποβιτς, αλλά η σπουδαία εμφάνιση του Μανώλη Ζερδεβά με απίστευτες επεμβάσεις σε σουτ, τετ-α-τετ, πέναλτι, πραγματικά απολαυστικός. Αν και οι Πειραιώτες πήραν το καλοκαίρι τον Μάκρο Μπίγιατς, έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, ο Έλληνας διεθνής είναι αναντικατάστατος. Από την άλλη πλευρά, η Έλενα Ξενάκη όπως είχε δηλώσει και σε συνέντευξή της στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, πήγε από τη Βουλιαγμένη για να πάρει τίτλους, αλλά μάλλον δεν φανταζόταν τόσο άμεσα αποτελέσματα. Εκτός των τριών σε ομαδικό επίπεδο, ήταν αυτή που πήρε σπίτι της και τα βραβεία top scorer και ΜVP, αποδεικνύοντας ότι είναι στα καλύτερά της.


Το μεγαλύτερο «φάουλ» του Final Four ήταν στις κούπες

Μπορεί οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν καν, αφού αυτό μπορούσε να γίνει μόνο αν τα έβλεπε δίπλα δίπλα, όμως το κύπελλο των ανδρών ήταν μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών. Η λανθασμένη αυτή επιλογή προφανώς «χτύπησε» άσχημα, μιας και δεν είχε κανένα νόημα να γίνει. Μάλιστα οι αθλήτριες του Ολυμπιακού σε συζητήσεις δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το περιστατικό, κάνοντας λόγο θέμα ισότητας και με το δίκιο τους. Πολλές από αυτές μάλιστα κοινοποίησαν και το insta story της Νικόλ Ελευθεριάδου, που φυσικά σχολίασε το γεγονός, προσπαθώντας να καταλάβει πως εν έτει 2022 μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x