Πόλο

Έχασε στα πέναλτι από την Μπαρτσελονέτα και τερμάτισε τέταρτη η Βουλιαγμένη!

Η συγκινητική Βουλιαγμένη τα έδωσε και πάλι όλα απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο, όμως τελικά ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μπαρτσελονέτα (14-13) και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Champions League!

Mε γλυκόπικρη γεύση κλείνει η χρονιά για τη Βουλιαγμένη!

Η ελληνική ομάδα έκανε συγκινητική προσπάθεια στο LEN Champions League απέναντι σε ανώτερες αντιπάλους, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, αφού ηττήθηκε στον μικρό τελικό από την Μπαρτσελονέτα, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (14-13).

Οι «μπέμπηδες» ήταν και πάλι εξαιρετικοί στο ματς, πίεσαν τους ανώτερους Καταλανούς και κατάφεραν να στείλουν τον αγώνα στα πέναλτι, όπου τελικά λύγισαν με τους Τρούλο και Παπασηφάκη να μην ευστοχούν στις εκτελέσεις τους. Απίθανος με 5 γκολ ο Καλογερόπουλος, πολύ θετικός με άλλα 3 ο Μπάμπης Τρούλος.



Το ματς
Η Μπαρτσελονέτα μπήκε δυνατά στο ματς, με τον Ντε Τόρο να κάνει το 1-0 από νωρίς και τον Περόνε να βάζει και δεύτερο γκολ για τους Καταλανούς, που έδειξαν από νωρίς διάθεση να κυριαρχήσουν. Η Βουλιαγμένη αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 με τρομερό σουτ του Καλογερόπουλου. Η Μπαρτσελονέτα έκανε γρήγορα το 3-1 με τον Ουνάι Μπιέλ, εκμεταλλευόμενη τον παίκτη παραπάνω, όμως ο Καλογερόπουλος είχε και πάλι απάντηση για το 3-2 του πρώτου οκταλέπτου.



Στο δεύτερο οκτάλεπτο, έγιναν εκατέρωθεν καλές άμυνες κι από τις δύο ομάδες, με τον Τζωρτζάτο να κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ των Λαρούμπε και Φαμέρα. Λίγο αργότερα, ο Τρούλος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 3-3, με τον Τζωρτζάτο να σταματά εντυπωσιακά τον Μπούστος. Ο Μπιέλ σκόραρε εκ νέου για τους Καταλανούς, όμως ο Τρούλος είχε και πάλι αντίδραση για το 4-4 της ανάπαυλας.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι μπροστά, χάρη σε γκολ του Μάτκοβιτς στον παραπάνω για το 5-4. Ο Φαμέρα λίγο αργότερα με εντυπωσιακή λόμπα έκανε το 6-4, με τη Βουλιαγμένη να μειώνει με πέναλτι του Καλογερόπουλου σε 6-5. Ο Μπούστος εκμεταλλεύτηκε και πάλι το αριθμητικό πλεονέκτημα για τους Καταλανούς και έγραψε το 7-5, όμως ο Τρούλος μείωσε και πάλι σε 7-6.



Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε ονειρικά για τη Βουλιαγμένη, που ισοφάρισε σε 7-7 με τον Καλογερόπουλο και προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέναλτι του ίδιου (7-8). Παρόλα αυτά, οι Καταλανοί αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 8-8 με τον Ταχούλ, όμως ο Αλαφραγκής έβαλε ξανά μπροστά τον ΝΟΒ στον παραπάνω (8-9). Η ματσάρα συνεχίστηκε, με τον Λαρούμπε να ισοφαρίζει εκ νέου σε 9-9 με αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι μεγάλες αποκρούσεις εκατέρωθεν συνεχίστηκαν, και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι Ισπανοί επικράτησαν με σκορ 14-13.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-4, 7-6, 9-9 (κδ), 14-13 (πεν)

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ντε Τόρο (φουνταριστός), 2-0 Περόνε (π.π.), 2-1 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 3-1 Μπιέλ (π.π.), 3-2 Καλογερόπουλος (π.π.), 3-3 Τρούλος (πέναλτι), 4-3 Μπιέλ (π.π.), 4-4 Τρούλος (π.π.), 5-4 Μάτκοβιτς (π.π.), 6-4 Μουναρίθ (περιφέρεια), 6-5 Καλογερόπουλος (πέναλτι), 7-5 Μπούστος (π.π.), 7-6 Τρούλος (π.π.), 7-7 Καλογερόπουλος (π.π.), 7-8 Καλογερόπουλος (πέναλτι), 8-8 Ταούλ (π.π.), 8-9 Αλαφραγκής (π.π.), 9-9 Λαρούμπε (περιφέρεια).

Η σειρά των πέναλτι: Περόνε 10-9, Τρούλος 10-10, Μουναρίθ 11-10, Παπασηφάκης (δοκάρι), Λαρούμπε 12-10, Χαλυβόπουλος 12-11, Μπιέλ 13-11, Καλογερόπουλος 13-12, Μάτκοβιτς (απόκρουση Ανδρεάδη), Καπότσης 13-13, Περόνε 14-13, Τρούλος (απόκρουση Πόρτερ).

Η Βουλιαγμένη είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι και 1 γκολ από την περιφέρεια
Η Μπαρτσελονέτα είχε 6/11 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού

Μπαρτσελονέτα: Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς 1, Μουναρίθ 1, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 1, Παβιγιάρ, Φερνάντεθ, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπιέλ 2, Μπούστος, Πόρτερ

Βουλιαγμένη:
Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 5, Τρούλος 3, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x