Πόλο

«Κόλλησε» κόντρα στην οικοδέσποινα Νόβι Μπέογκραντ και αποκλείστηκε από το Final 8 ο Ολυμπιακός

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Final 8 στο Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε με 13-11 από την πρωταθλήτρια Σερβίας και οικοδέσποινα, Νόβι Μπέογκραντ.

Παρουσιάστηκε κατώτερος της περίστασης, ηττήθηκε με 13-11 από την οικοδέσποινα του φετινού Final 8, Νόβι Μπέογκραντ, και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση του Champions League ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες το πάλεψαν, αλλά δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που απαιτούνται σε τέτοιους είδους αγώνες, δεν προηγήθηκαν ποτέ και τελικά ηττήθηκαν, πληρώνοντας κυρίως την κακή επιθετική τους εικόνα και το ότι σπατάλησαν πάρα πολλές επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω (είχαν μόλις 3/17).

Από τρία γκολ είχαν για τον Ολυμπιακό οι Βάμος, Φιλίποβιτς και Παπαναστασίου, ενώ για τους νικητές πρωταγωνίστησε ο Γρανάδος (5 γκολ), αλλά και ο τερματοφύλακας, Φερνάντες, ο οποίος είχε πολλές και καθοριστικές επεμβάσεις.

Νόβι Μπέογκραντ-Ολυμπιακός 13-11

Το ματς


Το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τη Νόβι Μπέογκραντ να ανοίγει το σκορ με τον Πέρκοβιτς, πριν ο Βάμος σκοράρει για πρώτη φορά και με υπέροχο γκολ στον προημιτελικό, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά με τον Βούτσινιτς να σκοράρει στον παραπάνω, ενώ ο Βλαχόπουλος βρήκε δίχτυα από τα 6 μέτρα για το 3-1. Ο Φουντούλης μείωσε σε 3-2, αλλά ο Βλαχόπουλος σκόραρε ξανά, για το 4-2 του πρώτου οκταλέπτου.



Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στην επίθεσή του και δυσκολευόταν πολύ να βρει λύσεις. Ο Γρανάδος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ματς για το 5-2 και το μέγιστο προβάδισμά τους στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόλις 1/6 στον παίκτη παραπάνω. Φιλίποβιτς και Παπαναστασίου φέραν τον πρωταθλητή Ελλάδας να πλησιάζει στο γκολ (5-4), ο Γρανάδος σκόραρε ξανά για το 6-4, αλλά η ομάδα του Μιλάνοβιτς αντέδρασε, μειώνοντας σε 6-5 με τον Βάμος και ισοφαρίζοντας σε 6-6 με υπέροχο γκολ του Φουντούλη στη λήξη!



Ο Ντράσοβιτς έβαλε ξανά μπροστά τη Νόβι με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ενώ τα ποσοστά του Ολυμπιακού στον παίκτη παραπάνω συνέχισαν να είναι απογοητευτικά (2/12) και ο Ισπανος τερματοφύλακας, Φερνάντες, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για τους πρωταθλητές Σερβίας, με πολλές και κρίσιμες αποκρούσεις. Ο Φιλίποβιτς έδωσε «ανάσα» στον Ολυμπιακό, αλλά οι Γρανάδος και Ντράσοβιτς έδωσαν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (9-7) στη Νόβι, με τη λήξη του 3ου οκταλέπτου.



Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεσή του, φτάνοντας στο κάκιστο 2/15 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Ράσοβιτς ανέβασε ξανά τη Νόβι στο +3 (10-7). Ο Παπαναστασίου κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες με γκολ για το 10-8 και με 5:33 να μένουν για το φινάλε, αλλά ο Μπίγιατς έβαλε... απίστευτο αυτογκόλ στην επόμενη φάση, ενώ ο Γρανάδος ευστόχησε σε πέναλτι, για να κρίνει ουσιαστικά και τον νικητή (12-8). Φιλίποβιτς και Βάμος απλώς μείωσαν για τον Ολυμπιακό, με τον Παπαναστασίου να διαμορφώνει το τελικό 13-11, που ισοδυναμούσε με αποκλεισμό για τους «ερυθρόλευκους».

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-4, 3-1, 4-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Πέρκοβιτς (π.π.), 1-1 Βάμος (περιφέρεια), 2-1 Βούτσινιτς (π.π.), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 3-2 Φουντούλης (π.π.), 4-2 Βλαχόπουλος (π.π.), 5-2 Γρανάδος (π.π.), 5-3 Φιλίποβιτς (π.π.), 5-4 Παπαναστασίου (κόντρα), 6-4 Γρανάδος (περιφέρεια), 6-5 Βάμος (περιφέρεια), 6-6 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-6 Ντράσοβιτς (περιφέρεια), 8-6 Γρανάδος (π.π.), 8-7 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 9-7 Ντράσοβιτς (π.π.), 10-7 Β. Ράσοβιτς (περιφέρεια), 10-8 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 11-8 Πιγέτλοβιτς, 12-8 Γρανάδος (πέναλτι), 12-9 Φιλίποβιτς (μπάσιμο), 12-10 Βάμος (π.π.), 13-10 Γρανάδος (περιφέρεια), 13-11 Παπαναστασίου (περιφέρεια).

Ο Ολυμπιακός είχε 3/17 με παίκτη παραπάνω, 6 γκολ από την περιφέρεια, 1 στην κόντρα και 1 με μπάσιμο.
Η Νόβι Μπέογκραντ είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και ένα... αυτογκόλ (πιστώθηκε στον Πιγέτλοβιτς).

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Βούτσινιτς, 7΄43΄΄ πριν το τέλος του αγώνα.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Σβαρτς (Ισραήλ)
Οι συνθέσεις:
ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ (Ζίβκο Γκότσιτς): Φιλίποβιτς, Στρ. Ράσοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Γρανάδος 5, Βούτσινιτς 1, Πιγέτλοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς 1, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης, Β. Ράσοβιτς 1, Φερνάντεζ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Δήμου, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς



Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x