Πόλο

Κατέρρευσε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φερεντσβάρος και «χλωμιάζει» το Final 8

Η Φερεντσβάρος επικράτησε 10-8 του Ολυμπιακού στον Πειραιά και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-8 του Champions League πόλο ανδρών, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων.

Το όνειρο της πρόκρισης στο Final-8 του φετινού Champions League απομακρύνεται για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε 10-8 από τη Φερεντσβάρος στον Πειραιά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων.

Οι Ούγγροι πήραν απόσταση τριών βαθμών από τους «ερυθρόλευκους» και κρατούν στο χέρι τους το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Έτσι, το σύνολο του Πειραιά θέλει μόνο νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια, κόντρα σε Νόβι Μπέογκραντ και Ντιναμό Τιφλίδας, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες της Φερεντσβάρος, που αγωνίζεται απέναντι σε Μπρέσια και Ραντνίτσκι.

Η βαθμολογία του ομίλου:
1.Μπρέσια 26*
2.Νόβι Μπέογκραντ 23
3.Μπαρτσελονέτα 20
4.Φερεντσβάρος 22
----------------------------------
5.Ολυμπιακός 19
6.Ραντνίτσκι 13*
7.Γιαντράν Σπλιτ 9
8.Ντιναμό Τιφλίδας 0
*ματς λιγότερο

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 8-10

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι σκληρές άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι πως όλα τα γκολ του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με σκορ 4-4, ήταν στον παίκτη παραπάνω.Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στο δεύτερο δεύτερο ημίχρονο και άφησε το περιθώριο στη Φερεντσβάρος να πάρει σημαντικό προβάδισμα τριών τερμάτων (6-9) και να το εκμεταλλευτεί για τη νίκη.

Οι Ούγγροι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο παιχνίδι, με το γκολ του Μόλναρ μετά από ενάμισι περίπου λεπτό παιχνιδιού, ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος ο Φουντούλης ισοφάρισε με τρομερό σουτ.

Ο Γκίλλας έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως η Φερεντσβάρος απάντησε με γρήγορο γκολ του Ούμποβιτς και σουτ του Βάργκα για το 3-2.

Ο Γενηδουνιάς δύο λεπτά πριν το φινάλε έκανε το 3-3 για τους «ερυθρόλευκους». Οι Ούγγροι επανέκτησαν το προβάδισμα με γκολ του Νέμετ, όμως ο Ολυμπιακός είχαν ξανά τη λύση με τον Φουντούλη να διαμορφώνει το 4-4 του ημιχρόνου.

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 8-10

Με το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι, ο Φιλίποβιτς έδωσε τα ηνία του σκορ στον Ολυμπιακό στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου.

Βίγκβαρι και Βάργκα σκόραραν για το 6-5 της Φερεντσβάρος, με τον Φιλίποβιτς να ισοφαρίζει σε 6-6 . Ο Βίγκβαρι βρήκε ξανά δίχτυα για τους Ούγγρους, ενώ μετά από τραγικό λάθος των «ερυθρόλευκων» και κλέψιμο ξέφυγαν για πρώτη φορά στο +2, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου. Ο Βίγκβαρι με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 9-6 στην εκπτνοή.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία, αφου ο Φουντούλης μέτρησε δύο δοκάρια, ενώ ο Γενηδουνιάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βόγκελ από κοντά.

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 8-10

Ο Κολόμβος έβαλε τέλος στην επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού δύο λεπτά πριν το φινάλε και μείωσε σε 9-7, ενώ ο Φιλίποβιτς μείωσε σε 9-8 στα 58'' πριν το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν κατάφεραν να βγάλουν την άμυνα στην τελευταία επίθεση της Φερεντσβάρος, με τον Βάμος να διαμορφώνει το τελικό 10-8 στα 28''.


Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-5, 2-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος (Ζολτ Βάργκα): Ζάκονι, Γκάμπορ, Μόλναρ 2, Μερκούλοφ, Βάμος 1, Ούμποβιτς 1, Φεκέτε, Βιγκβάρι 3, Νέμετ 1, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ.

Δείτε εδώ όσα έγιναν στο παιχνίδι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x