Πόλο

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League πόλο για Ολυμπιακό

Στον Α΄ όμιλο, μαζί με τη Νόβι Μπέογκραντ, την Μπαρτσελονέτα και τη Φερεντσβάρος κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο Champions League πόλο Ανδρών.

Βατή κλήρωση είχε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση των ομίλων για το Champions League υδατοσφαίρισης της περιόδου 2021/22. Οι Πειραιώτες, που έχουν σχηματίσει ένα πανίσχυρο ρόστερ και στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, είναι στον πρώτο όμιλο μαζί με τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ του Άγγελου Βλαχόπουλου, η οποία ως οικοδέσποινα έχει εξασφαλισμένη θέση στο Final 8, κάτι που σημαίνει ότι από το γκρουπ αυτό θα δοθούν τρία εισιτήρια για την τελική φάση.

Στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» είναι η Μπαρτσελονέτα, η Φερεντσβάρος, η Ραντσνίτσκι και η Ντιναμό Τιφλίδας, ενώ θα ενταχθούν και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Το Champions League επιστρέφει φέτος στην.. προ πανδημίας μορφή του με τρεις προκριματικούς γύρους και 16 ομάδες στη φάση των ομίλων, χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Οι αγώνες θα γίνουν κανονικά στις έδρες των ομάδων και μετά την ολοκλήρωση των 14 αγωνιστικών, οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο προκρίνονται στο final-8 του Βελιγραδίου.

Η Α΄ προκριματική φάση, με τη συμμετοχή 13 ομάδων (μεταξύ των οποίων ο Απόλλων Σμύρνης), θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου και ο Β΄ προκριματικός γύρος (στον οποίο μπαίνει και η Βουλιαγμένη), από 8 έως 10 Οκτωβρίου. Οι οκτώ ομάδες που θα περάσουν θα σχηματίσουν κατόπιν κλήρωσης τέσσερα ζευγάρια, που θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες (16 και 20 Οκτωβρίου) τα τελευταία εισιτήρια για τους «16».

Η φάση των ομίλων θα αρχίσει το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14-15 Ιουνίου 2022 (μεσολαβεί μία διακοπή δύο μηνών, λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Μάιο στην Ιαπωνία). Το final-8 είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2022.

Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νικήτρια προκριματικών Α, Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Νικήτρια προκριματικών Δ, Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο (Ιταλία), Ανόβερο (Γερμανία), Νικήτρια προκριματικών Β, Νικήτρια προκριματικών Γ, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x