Πόλο

Λύγισε την Μπρέσια στον Πειραιά και έκανε σεφτέ στα προημιτελικά του Champions League ο Ολυμπιακός!

Την πρώτη του νίκη στα προημιτελικά του Champions League πόλο Ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με σκορ 14-11 της Μπρέσια στο «Παπαστράτειο» για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης!

Την πρώτη του νίκη στην προημιτελική φάση του Champions League πόλο Ανδρών πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (24/03) ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια πολύ καλή και πειστική εμφάνιση απέναντι στην Μπρέσια, επικρατώντας δίκαια με σκορ 14-11 στο «Παπαστράτειο» για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Έλβις Φάτοβιτς πήρε τα ηνία του αγώνα στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, όταν με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε με 6-2 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω της, παρά το γεγονός πως οι Ιταλοί πίεσαν σε αρκετές στιγμές του ματς, ρίχνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γκίλλας, Φουντούλης και Ζάλνακι με τρία γκολ ο κάθε ένας, με τον αρχηγό των Πειραιωτών, Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, να προσθέτει δύο τέρματα.

Το ματς:


Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τον Ολυμπιακό να προηγείται δύο φορές με τα τέρματα των Ζάλανκι και Γκίλλα, δεχόμενος ισάριθμες φορές την ισοφάριση στο πρώτο οκτάλεπτο (2-2). Η δεύτερη περίοδος άνηκε εξ ολοκλήρου στους «ερυθρόλευκους», εκεί όπου με το γκολ στον παίκτη παραπάνω από τον Γκίλλα και τα δύο τέρματα του Γενηδουνιά από το πέναλτι και το εξάμετρο, το σύνολο του Έλβις Φάτοβιτς έγραψε το 6-2 τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο! Η Μπρέσια έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο τρίλεπτο και με δύο γκολ «ροκάνισε» τη διαφορά, προτού ο Άνγκιαλ διαμορφώσει το 7-4 του πρώτου ημιχρόνου.





Μερικά μαζεμένα λάθη στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου επέτρεψαν στην ιταλική ομάδα να μειώσει στο γκολ (7-6), με τον Φουντούλη να «ξεκολλά» επιθετικά τους Πειραιώτες και με δύο διαδοχικά σουτ στα μέσα της περιόδου να δίνει εκ νέου «μαξιλαράκι» ασφαλείας τους γηπεδούχους για το 9-6 στο 20λεπτο. Λίγο αργότερα, το τέρμα του Αλαφραγκή στον παίκτη παραπάνω δεν ήταν αρκετό ώστε ο Ολυμπιακός να κρατήσει μια καλή διαφορά, αφού οι φιλοξενούμενοι με τους Αλεσιάνι και Γκίρι μείωσαν στο 10-8.



Και ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως θα εξελισσόταν σε ντέρμπι, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση νίκης. Παρά το γεγονός πως η Μπρέσια έριξε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή με το πέναλτι του Φερέρο στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 4-1 δια χειρός Φουντούλη, Γκίλλα, Ζάλανκι και Πούρου, γράφοντας το 14-10 τρία λεπτά πριν το φινάλε! Ένα +4 που διαχειρίστηκε εξαιρετικά μέχρι το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία εντός έδρας νίκη με το τελικό 14-11.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 3-4, 4-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x