Πόλο

Νίκησε τον Εθνικό και πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό ο Παναθηναϊκός!

Χαρούμενα γενέθλια έκανε ο Παναθηναϊκός καθώς κατάφερε να επικρατήσει 6-5 του Εθνικού στον ημιτελικό του Κυπέλλου πόλο παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Ιστορία έγραψε η ομάδα πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού! Οι «πράσινοι» έκαναν το καλύτερο δώρο στον κόσμο τους καθώς στην πρώτη τους παρουσία σε Final 4 Κυπέλλου μετά από επτά χρόνια κατάφεραν να πάρουν ιστορική νίκη (6-5) του Εθνικού στο κλειστό Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» στην Πάτρα και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (19:00) όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός.

Ο Ντανίλο Άντζιτς ήταν ο MVP για τον σύνολο του Δημήτρη Μάζη, καθώς πέτυχε 3 τέρματα, ενώ εξίσου κομβικός ήταν και ο τερματοφύλακας Ντιμίτριε Ριστίτσεβιτς με τις επεμβάσεις του.

Το ματς
Στο πρώτο οκτάλεπτο Παναθηναϊκός και Εθνικός προσπάθησαν να διαβάσουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου εξαντλώντας τις επιθέσεις τους με το σκορ να μένει στο 0-0 χάρη στους τερματοφύλακες Ντιμίτριε Ριστίσεβιτς και Ιάσωνα Γρηγοριάδη που κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους.

Κεφάλι στο σκορ πήρε στα μέσα περίπου του οκταλέπτου ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός με το γκολ του Μάριου Χατζηγούλα. Η αποβολή του Δερμιτζάκη στοίχισε στους «πράσινους» καθώς ο Μαθιόπουλος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ για το πρώτο οκτάλεπτο.

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την ομάδα του Δημήτρη Μάζη να βρίσκει γρήγορα γκολ προβαδίσματος για το 2-1 με τον Ντανίλο Άντζιτς ενώ μετά από δύο αποτυχημένες «πράσινες» επιθέσεις ο Μπέτο έκανε το 2-2 για τον Εθνικό. Ωστόσο, το μετά την αποβολή του Μαθιόπουλου ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή και βρήκε ξανά προβάδισμα 58 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Χρήστο Σιαμά.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να βρει κάποιο τέρμα καθώς ο γκολκίπερ του Εθνικού Ιάσωνας Γρηγοριάδης έκανε σπουδαία εμφάνιση στερώντας σε τρεις περιπτώσεις το γκολ από τους «πράσινους». Το σκορ παρέμενε στο 3-2 μέχρι τα μέσα του οκταλέπτου με τον Γιώργο Κατσαγούνο να ισοφαρίζει σε 3-3.

Aκριβώς στην συμπλήρωση τριών λεπτών στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Μπέτο υποχρεώθηκε στην Τρίτη του ποινή κάνοντας πέναλτι στον Αλβέρτη. Ο Άντζιτς εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 4-3. Ο Εθνικός ήταν ωστόσο πολύ σκληρός για να πεθάνει και έτσι στα 4:03 o Bαλλιανάτος ισοφάρισε σε 4-4. Στην επόμενη ακριβώς φάση οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη κυκλοφόρησαν με ψυχραιμία την μπάλα και ο Σγουρίδης νίκησε τον Γρηγοριάδη για το 5-4 υπέρ του «τριφυλλιού». Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με το τρίτο του προσωπικό γκολ ο Μαυροβούνιος, Ντανίλο Άντζιτς, που έγραψε το 6-4 το οποίο ωστόσο δεν έμεινε ως το τέλος αφού ο Εθνικός με πέναλτι στα 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μείωσε σε 6-5.

Έτσι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου ενώ παράλληλα εξασφάλισε και την παρουσία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν.



Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ. 1, Ζερβουδάκης

Εθνικός Πειραιά (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Θεοδόσης, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x