Πόλο

Σώθηκαν ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, υποβιβάστηκαν Ηλυσιακός και Νηρέας Χαλανδρίου

Στην μεγάλη κατηγορία του γυναικείου πόλο θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, αφού με τις νίκες τους κόντρα σε Νηρέα Χαλανδρίου και Ηλυσιακό, «έριξαν» τους αντιπάλους τους.

Με τέρμα της Αμάντα Αμορόζα στα 5’’ από τη λήξη, ο ΝΟ Ρεθύμνου πήρε την μεγαλύτερη νίκη της περιόδου με 10-9 στο Ιλίσιο επί του Ηλυσιακού και εξασφάλισε την παραμονή του και την νέα χρονιά στην Α1. Αντίθετα, η ομάδα των Ιλισίων, υποβιβάστηκε στην Α2 καθώς έχασε για δεύτερη φορά στα πλέι άουτ από την κρητική ομάδα.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ο Ηλυσιακός που ήθελε την νίκη για να οδηγηθεί η σειρά σε τρίτο αγώνα –τελικό, προηγήθηκε 9-6 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου (3.47 από τη λήξη του) αλλά από το σημείο εκείνο δεν σκόραρε πάλι. Το Ρέθυμνο σταδιακά ψαλίδισε τη διαφορά, ισοφάρισε στα 2.39 από τη λήξη πάλι με την Αμορόζα που ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια με πέντε συνολικά γκολ (και τα τρία τελευταία της ομάδας της). Για τον Ηλυσιακό, τέσσερα σημείωσε η Γουέμπστερ.

Τα οκτάλεπτα:
3-2, 3-4, 3-2, 0-2

HΛΥΣΙΑΚΟΣ (Γιώργος Τσόκας): Σκαρπαλέζου Ν., Μανιάτη, Κουτίνιο 1, Γουέμπστερ 4, Πάτερου, Κωνσταντά 1, Μπακομήτρου, Σκαρπαλέζου Ο. 1, Νικολακοπούλου, Λιαπάκη 1, Ρηγοπούλου, Σαράκη, Μοσχοφίδου, Παναγιότι 1.

ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Ανέστης Πεσματζόγλου): Καραγιάννη, Μακ Κι 1, Αμορόζα 5, Κυριακάκη 2, Φαρμάκη 1, Τσιουγκρή 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Φραγγελάκη, Στ.Λιμπιτάκη, Α.Λιμπιτάκη, Δ.Λαμπαθάκη, Μπιρλιράκη, Τσακωνάκη.



Με επτά τέρματα της Δέσποινας Φραγκιά και πέντε της Ολλανδής Μάουντ Μέγκενς, ο ΠΑΟΚ νίκησε για δεύτερη φορά στα πλέι άουτ τον Νηρέα, αυτή τη φορά στο Χαλάνδρι (15-6) και πανηγύρισε την παραμονή του στην Α1.

Αντίθετα ο Νηρέας Χαλανδρίου υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά από το ξεκίνημα και προηγήθηκε 8-4 στο ημίχρονο.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 1-5, 1-2

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Χάρης Γιακουμάτος): Πουλοπούλου, Δασκαλάκη 1, Παπαφιλίππου, Γιαμπασάκου 1, Κονταλέξη 1, Κόλλια 2, Μπινιάρη, Κωνσταντοπούλου, Δασκαλάκη, Κατσιάνου, Κακλή, Ψικάκου 1, Μανουσάκη, Τσαγκαλίδη, .Καραχάλιου.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Φορίδου, Μέγκενς 5, Ακιλμπάγιεβα, Μπίκου, Ταυρίδου, Γραικού 2, Λαμπρούση, Στόγιου, Φραγκιά 7, Ντόνα 1, Λασκαρίδου, Μανίκα, Συκά, Παρασκευοπούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x