Πόλο

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών-Παίζει με Σερβία

Στην καλύτερη τετράδα του κόσμου πέρασε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών του πόλο.

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών του πόλο προκρίθηκε η Εθνική ομάδα. Το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα νίκησε την Ισπανία 11-10 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 6-6) στον πρώτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει την Παρασκευή το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της στη διοργάνωση, απέναντι στη Σερβία.

Στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό, οι "πλάβι" έκαναν μία τρομερή ανατροπή και νίκησαν την Κροατία 16-15 στα πέναλτι, παρότι έχαναν 11-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα είχε αντιμετωπίσει τη Σερβία και στην Α΄ φάση της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα με 14-12.

Στον άλλο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ. Οι Μαγυάροι, που παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά, επικράτησαν εύκολα της Ιταλίας με 9-5, ενώ οι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη, νικώντας 10-9 το Μαυροβούνιο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλες οι ομάδες της τετράδας προέρχονται από τον 2ο όμιλο, όπου η εθνική έκανε τρεις ήττες και τερμάτισε τελευταία.

Οι Ελληνες διεθνείς φάνηκαν εξαιρετικά ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι, ξεκινώντας με 4/4 (Γκίλλας, Καστρινάκης, Αλμύρας, Πούρος), όπως και οι Ισπανοί. Στην πέμπτη σειρά εκτελέσεων, ο Νεκτάριος Ηλιόπουλος -που και σήμερα έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 14 επεμβάσεις- απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαμαγιόρ και έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στον Απόστολο Γεωργαρά. Ο Πατρινός παίκτης δεν λάθεψε και διαμόρφωσε το τελικό 11-10, που στέλνει την εθνική στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ισπανία): 1-2, 1-2, 2-2, 2-0
Στα πέναλτι: 4-5
Οι συνθέσεις:
Ισπανία (Τσους Μαρτίν): Αλέγκρε, Βιγιαμαγιόρ, Χιλ 1, Βαλς 1, Λόπεθ 4, Περόνε, Μπαρχάγιο 1, Ιβάιλοφ 1, Πέρεθ 2, Μπρους, Μπονέτ, Γκομίλα, Τεκλάς
Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 2, Ανδρ. Μπιτσάκος, Χρ. Μπιτσάκος 1, Πούρος 3, Σπάχιτς, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x